Dikke plank onder tv maken

Tuup

  • #1
Graag wil ik een dikke plank onder de TV hangen. Lengte 3 meter. Diepte 35 cm. Hoogte 45 cm vanaf de grond. Omdat er ook een receiver en andere apparaten onder komen te staan, wil ik ook 3 verticale steunen maken in dezelfde dikte als het blad (+/- 4 cm). Plank komt tussen de muur en de openhaard.

Hieronder een voorbeeld:Mijn idee was om dit van multiplex te maken, dit te grondverven en wit af te lakken. Dit van dun multiplex gemaakt op een lattensysteem. Kan dit bijvoorbeeld door het maken van een vurenhouten frame?

Ik beschik over een (geleende) zaagtafel. Volgens mij is het het mooist om het bovenblad in verstek te zagen en te lijmen op de eveneens in verstek gezaagde zijkanten. Is dat überhaupt mogelijk met dun multiplex? Of is dun MDF beter?

(Ik heb in het verleden eens een bureau gemaakt van 2 op elkaar gelijmde dikke MDF platen. Hier was ik achteraf niet tevreden over: zwaar, lomp, lelijke kopse kanten.)

Zijn er verder tips of wellicht bouwtekeningen voor iets dergelijks beschikbaar?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
MDF is makkelijker strak af te werken, maar buigt sneller door. Zowel multiplex als MDF moet je onder verstek zagen als je geen kopse kanten in 't zicht wil. Dit is wat lastiger in de maatvoering. En de hoekinstelling moet exact zijn.

Gebruik 18mm plaat voor de bovenkant, dunner gaat doorbuigen. Dunner is ook lastiger onder verstek te monteren.

Je kan de kast zelf uittekenen, maten erbij en dan de zaagstaat maken. Mooie klus!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu