Diepgrond onjuist aangebracht. Wat nu

Nietechtklusser

  • #1
Hallo,

onze gestucte muren hebben wij gisteren in de diepgrond gezet. Echter is dit spul zo waterig dat het bij de eerste veeg direct al naar beneden stroomt. We gebruikten een blokkwast. Nu hebben wij erg veel druipers en ook druppels in de muur zitten.

Deze zijn blauw te zien, van de diepgrond. Nu vroeg ik mij af wat we hieraan het beste kunnen doen? De muur opschuren (met korrel 180) doet weinig. De diepgrond druipers zaten een heel klein beetje op de muur, maar na 2x vegen met het schuurblok is de muur alweer glad maar druipers nog wel zichtbaar.

Dit gaat denk ik ook problemen geven bij verven? Dit blijf je zien natuurlijk
1D666802-E2B8-493B-BE8D-D4806166F025.jpeg
 

Fmrama

  • #2
Op de site van de bekende dhz produkten ala..dinges, staat dat je druppels op bv vensterbank ed weg kunt vegen met spiritus. Mss op een watje drupje proberen. Ik denk wel, daarna goed afwassen. (En niet met een sigaretje in de mond of openhaard aan.)
 

Nietechtklusser

  • #3
Maar dit zit in de muur he. Niet op de muur. Lees in soortgelijke topics dat schuren kan helpen maar bij mij (met korrel 180) niet meer iig
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zo te zien is het stukwerk nog niet helemaal droog.
Heb je het niet eerst goed laten drogen, voordat je de diepgrond er op hebt gezet.
En diepgrondering had bij dit soort stukwerk niet gehoeven.
 

Nietechtklusser

  • #5
Hi Peter,

De stuc is 4.5 week geleden aangebracht. Neem dat dit inmiddels wel droog is, mag toch hopen van wel.
De diepgrond is gisteren aangebracht.

Ik heb voor het eerst muren laten stuccen en heb vooraf goed ingelezen wat er gedaan moet worden om de muren af te maken. In de diepgrond zetten om de zuigende werking eruit te halen was daar een van. Dit lees ik overal terug en in ieder filmpje / website wordt dit expliciet benoemd als een stap die echt gedaan moet worden.
Ook de stukadoor geeft aan dat voorstrijk benodigd is

We zijn bij de bouwmarkt geweest omtrent advies voor voorstrijk, die kwam toen tot met diepgrond aanzetten. Maakt als het goed is niet heel veel uit, beide halen de zuigende werking eruit.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Goed laten drogen, en daarna de muurverf aanbrengen. Ik denk dat het verder wel mee valt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Diepgrond gebruikt u om poederende en zanderige ondergronden te fixeren. Voorstrijk om vers stucwerk minder zuigend te maken. Er bestaan ook combimiddelen maar die worden hier weinig gebruikt.
Opbrengen met een blokwitter van voorstrijk heeft de voorkeur. In uw geval is dit gedaan met een veel te verzadigde kwast. Lopers moet u onmiddellijk ( dus niet nog even een baantje ernaast doen) wegstrijken. Met een roller die op een stok zit lukt dat niet, daar heeft u geen controle over, vandaar een blokwitter.
Wegschuren van de druipers ( want die komen zichtbaar door de afwerklaag heen) opnieuw( nu met een redelijk uitgedrukt blokwitter) de geschuurde vlakken voorstrijken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Inderdaad zit tussen diepgrond en voorstrijk verschil zoals Kees aangegeven heeft.
 

Nietechtklusser

  • #9
Hi Kees,

wat adviseer je mbt schuren? Korrel180 doet namelijk compleet niets meer op de muur, zelfs stuc komt er niet vanaf. Is spekglad.

ik doe het wel met een handschuur, niet machinaal

diepgrond lijkt idd een combi te zijn. Zowel poederend als zuigend
 
Laatst bewerkt:

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
Als het spiegelglad kunt u even de druppel test doen. Neem een natte spons en spetter wat water op de ondergrond. Loopt dit er direct af, dan is voorstrijk niet nodig. Zuigt dit in, dan wel.
 

Nietechtklusser

  • #11
Maar Kees, dan zitten de voorstrijk druipers nog wel in de muur. Je gaf aan dat ik dit blijf zien na het verven. Er is al over de druipers geschuurd, met weinig effect. Nog steeds zoals op de foto

Ik verwacht niet dat aanvullend voorstrijk nodig is.

dus hoe verder?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #12
Uw vingers zijn het gevoeligste tatsmiddel. Als de druipsporen aan de oppervlakte liggen voelt u dat. Probeer dan met een spackmes deze weg te schrapen. Het aantal afwerkagen is bepalend voor de zichtbaarheid van Glad! - geschuurde druipsporen. Met een schuurpapiertje uit de hand komt u niet ver op een wand. Gebruik een schuurplankje en wikkel daar P 180 omheen. Dan met draaiende beweging over de sporen schuren.
 

Nietechtklusser

  • #13
Kees,

Ik heb al meerdere malen aangegeven dat de druipsporen niet meer te voelen zijn met de hand. Ik heb een schuurplankje gebruikt. Deze:
handschuur.png


P180 hierop en draaiende beweging doet niets. Het is al volledig glad.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #14
Dan begrijp ik uw probleem niet. Als de oppervlakte egaal is zonder voelbare verheffingen dan moet u meerdere afwerklagen aanbrengen om de nu zichtbare druipsporen weg te werken. Gebruik wel een goed dekkende A merk muurverf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu