Dichten gat rookgas

Juroekoes

  • #1
Hallo,

Ik heb onlangs mijn geiser laten verwijderen. Nu moet ik het gat dat is overgebleven in de gevel dichten (buitenmuur en spouwmuur).

Ik heb al wat opties gelezen op dit forum waarbij je de halve stenen eruit haalt en het dan weer netjes dichtmetselt. Dit vind ik echter te “spannend”. Daarbij komt dat de blauwe regen die we weg hielden bij de afvoer er toch overeen gaat groeien nu. Kortom: je gaat dat stuk muur niet meer zien.

Ik ben op zoek naar een aardige oplossing om het gat in de buitenmuur goed te dichten, maar het is niet erg als je blijft zien dat daar ooit een gat zat. Wel willen we op den duur spouwmuurisolatie gaan aanschaffen (ws glaswolvezels die erin worden gespoten). Daar moet de oplossing tegen bestand zijn.

Heeft iemand een effectieve, maar niet al te rigoreuze oplossing hiervoor?

CDE1BC99-648C-4155-A535-28965CA0B790.jpeg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Is het plaatsen van een buis en een (afsluitbare) ventilatieopening op deze plek zinvol?
 

Juroekoes

  • #3
Het zou kunnen als simpele oplossing. Nog niet eens over nagedacht.
Heel erg zinnig is een ventilatiegat daar echter niet denk ik. Binnen komt het gat boven een keukenkastje uit.
 

Juroekoes

  • #4
Misschien nog fijn om dit verhaal af te kunnen sluiten, mochten andere mensen ook dit probleem hebben en op dit topic stuiten voor een oplossing van hun gat in de muur.
Ik heb uiteindelijk toch hamer en beitel ter hand genomen en een paar stenen eruit gebikt. Bij een rommelverzamelaar hier in de buurt lag een hele stapel bakstenen, precies de goede maat, daar mocht ik er van deze meneer een paar van meenemen.

Daarna deze stenen met specie gewoon er tussen gedrukt (met plankje aan de binnenkant gezorgd dat ik ze er niet te ver in duwde). Uiteindelijk viel het allemaal mee en was het nergens voor nodig om bang te zijn om een paar stenen weg te hakken.
Weer iets geleerd. Ik moet het alleen nog voegen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu