Diameter rookkanaal en houtkachel

Baumprik

 • #1
Wij hebben onlangs een houtkachel gekocht en lopen nu tegen het probleem aan dat ons rookkanaal niet groot genoeg is. Onze houtkachel heeft een uitlaat van 20 cm en ons rookkanaal is niet groter dan 15 cm.

Is hier nog iets voor te bedenken? Wij dachten zelf aan eventueel een electrische afzuiging boven in de schoorsteen? Of zowel het luchtkanaal en rookkanaal gebruiken?

Suf natuurlijk dat we ons niet even hebben verdiept in deze materie maar waren specifiek op zoek naar een kachel zoals we nu hebben (godin colonial), en zouden hem graag in ons huis installeren.

Alvast bedankt voor een reactie!

groet,
Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Vraag bij een dealer van deze kachels wat er mogelijk is, normaal moet de diameter van het rookkanaal minimaal gelijk zijn aan de dikte van de afvoer van de kachel, misschien is er met de afstelling van de luchtkleppen nog iets te doen.
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #3
  Hoi Baumprik,

  De diameter van het kanaal heeft te maken met de capaciteit van het toestel.

  Als de schoorsteen heel erg lang is kan men soms naar 1 maat kleinere pijp maar het verschil is bij u wel erg veel.

  Bedenk ook dat het kanaal van uw houtkachel behoorlijk heet kan worden en dus niet iedere schoorsteen kan die temperatuur goed verdragen.

  Informeer inderdaad bij uw leverancier wat u moet doen om het goed werkend te krijgen.

  Vr GR en sucses ermee
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu