Deurvergrendeling Miele Novotronic T665 wasdroger weigert

Ronaldklust

  • #1
Naar aanleiding van topic:
Miele Novotronic T665
heb ik nog wat aanvullingen.

Ook bij mij werkte de deurvergrendeling niet meer. Met de tips uit bovenstaand topic ben ik aan de slag gegaan, maar de oorzaak bleek een vastzittende stift. Deze dunne stift wordt door de dikke stift van de elektromagneet bewogen. Daardoor wordt een plastic schuif bewogen die de deur van de droger ontgrendelt. Omdat de dunne stift niet meer naar de uitgangspositie terugkeert, vergrendelt de deur bij sluiten niet meer en worden ook de microschakelaars niet bediend. Hierdoor ziet de machine niet dat de deur dicht is en blijven de lampjes uit.
De oplossing is heel simpel. Een beetje WD40 tussen de dunne stift en de koperen bus waar de stift doorschuift.
Verder is het openmaken van de voorkant van de droger iets moeilijker dan in bovenstaand topic wordt beschreven. Niet alleen de deur en de 4 schroeven moeten worden losgehaald, maar ook moeten 2 schroeven van het frontpaneel, die achter het nepzeepbakje , zitten worden verwijderd. Een droger heeft natuurlijk geen zeepbakje, maar heeft wel een paneeltje op de plaats waar een wasmachine het zeepbakje heeft.
Dit nepzeepbakje zit in het frontpaneel geklemd en is eigenlijk alleen gemakkelijk los te maken door het bovenpaneel los te nemen. Dit zit vast met 2 schroeven die links en rechts achter een plastic dopje zijn verborgen. Al met al een uurtje werk en succes verzekerd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heel mooi, bedankt voor uw bijdrage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu