Deur wasmachine sluit niet

DaMaLoHa

 • #1
Een tijdje terug een nieuw scharnier gemonteerd aan de deur, aangezien er 1 ijzeren pin was afgebroken en de deur dus scheef hing. Het was toen al heel moeilijk om het programma te starten als men de deur sloot. Deur opheffen, zorgen dat de opening goed afsluit en maar proberen tot de machine uiteindelijk mechanisch sloot met een klik.

Nu het scharnier hersteld is en de deur terug recht hangt, wil de machine het programma niet starten en geeft telkens twee korte tuutjes bij het induwen van de startknop.
De enige manier om de machine aan het werk te krijgen is om de deur te openen, met een schroevendraaier het pinnetje in het slot naar rechts te duwen, het programma starten wachten op de klik van de vergrendeling.
Dan start het wasprogramma maar staat mijn deur nog open. Deze kan niet meer gelockt worden, dus sluit ik nu de deur en blokkeer hem met iets zwaars of een borstelsteel, zodat hij tijdens het draaien niet gewoon open gaat.
Soms, niet altijd krijg ik na het draaien vh programma een foutcode dat er een waterlek is en dan vergrendeld hij de deur wel. (Dus er moet ergens een klik geweest zijn dat hij de deur ontgrendelt en daarna terug vergrendelt dmv de foutmelding) Dan kan ik de deur enkel openen door opnieuw een programma te selecteren en na enkele seconden komt de klik waardoor de deur ontgrendelt.

Dit is uiteraard nogal omslachtig en niet echt praktisch.

De vraag is nu, kan ik dit verhelpen door een nieuw slot te steken? Of scheelt er iets met de printplaat of de relais?

Het gaat over een:
Bosch Logixx 8 VarioPerfect E-nr WAS28363FG/07 FD 9112 200138

mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lampje45

  • #2
  Ik denk dat je zelf het antwoord al wel weet.

  Door dat gammele scharnier is de deursluiting ook weg gedrukt en op een andere plaats terecht gekomen.

  Als je die deur weer in de juiste positie zet, dan zal je dat ook met het slot moeten doen. Of misschien ook wel vervangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu