Deur klemt/knijpt bij scharnier

Klusboer p

 • #1
Beste mede klussers,

Ik heb de scharnieren van alle stompe deuren hier in huis vervangen conform beschrijving in een andere post. (1 voor 1, eerst de bovenste, dan onder, dan midden) Met wat beitelen erbij is dat overal gelukt.
Behalve bij de laatste. Die kan ik niet goed meer dicht doen, hij klemt op de scharnieren. Gezien de suggesties hier heb ik geprobeerd dit op te lossen met vulplaatjes in het kozijn. Maar dat heeft het niet verholpen. Dus ik doe vast iets niet goed. De deur past verder goed in het kozijn en loopt niet aan. Wel moest ik flink uitdrukken om de onderste scharnier vast te kunnen zetten.

Heeft iemand nog tips hoe ik dit op kan lossen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Scharnier ligt niet vlak.
  Knopen verbuigen met een vlechttang.
   

  BertPleizier

  • #3
  Knopen verbuigen is vloeken in de kerk. Dat lost het probleem niet op en zorgt er voor dat met 100 x de deur open en dicht doen de scharnierpen uit de knopen komt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Als je het goed doet niet.
  Een scharnier vlak inlaten is moeilijker dan je denkt, gedeeltelijk uitvullen, aan de knoopzijde meer als achterin kan ook.
  Of de lompe manier, schroevendraaier tussen het scharnier steken en dan de deur dicht doen. Dan buigen de knopen ook.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu