Deur dempen bij het dichtgaan

Gsm

  • #1
Mijn dochter heeft een deur die gedempt moet worden op het moment dat die in het slot gaat want de gasbetonwand ernaast gaat scheuren omdat de kinderen de deur soms te hard dicht gooien.
Nu wil ik graag advies wat ik hiervoor kan gebruiken.
Ik heb nog een Dorma TS83 liggen en mijn vraag is kan ik die daarvoor gebruiken ?

Alvast bedankt voor elke reactie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De Dorma TS83 blijkt dmv google een deurdranger te zijn, dwz een apparaat waarmee de deur automatisch gesloten wordt. Die zou wel kunnen helpen maar heeft één heel belangrijk nadeel:

Indien er een keer een kind uit macht der gewoonte zijn of haar vingers langs de spleet bij de achterkant van de deur haalt en de deur gaat automatisch dicht, dan zitten de vingers ertussen. Zeg niet dat het nooit gebeurt, want ik heb dit zelf van nabij meegemaakt. Dus ook tgv zo'n deurdranger. De middelvinger was totaal door tweeen. Een zeer kundige chirurg heeft het uiteindelijk weer aardig weten te redden, maar toch...

Daarom: in een woning binnenshuis nooit automatische deursluiters gebruiken!

Een betere oplossing is een deuropvanger zo'n ding met zo'n knikkebol bovenop. Die doet precies wat de bedoeling is: hij vangt de deur op, op het laatste moment dat hij dichtvalt. Een goede ijzerwarenwinkel zal je vast wel kunnen informeren welk model met welke zwaarte je nodig hebt voor de betreffende deur. :wink:
 

Gsm

  • #3
Beste Kees, hartelijk dank voor je waarschuwing en je advies. Ik ga zo´n deurvanger halen want stel dat mijn kleinkind ..... nee niet aan denken.
Zo´n deuropvanger is wat ik wil, bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu