Detail nis met metal stud

Flipper_01

  • #1
Ik wil een voorzetwand maken waarin oa de keukenkasten deels komen te staan, deze wand komt ca. 50 cm voor de bestaande betonnen wand. In de wand wil ik ook een nis maken en vroeg me af hoe ik dit het beste kan bevestigen?

In de dwarsdoorsnede heb ik in grijs de bestaande wand en plafond weergegeven. De voorzetwand komt bij de nis ongeveer 20cm naar voren (ivm verwerken leidingen) en aan de bovenzijde zit deze op 50cm. In blauw heb ik de gipsplaten van de achterwand van de nis aangegeven die tegen de U-profielen komen.
Maar hoe kan ik het beste de koof maken? U profiel in het plafond bevestigen en daar alles aan ophangen?
 

Flipper_01

  • #2
Ik vroeg me al af waarom niemand had gereageerd, maar zie dat de afbeelding niet zichtbaar was. Bij deze de afbeelding nogmaals geupload:


Edit: ik zie de afbeelding nu wel weer in mijn eerste post... :?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb er eentje weggehaald. We hebben op de site tijdelijk wat problemen gehad met afbeeldingen :cry:

Levert dat niet veel loze ruimte op? Bij een keuken kan je ook grotere kastjes nemen (tot aan plafond). Dan is een koof wellicht niet nodig.

Als het een hele wand is kan het met metal stut. Als het alleen een koof is, is misschien een houten frame handiger.
 

Flipper_01

  • #4
Ik zie dat m'n post niet echt helder was.. :oops:

Het gaat om het hieronder aangegeven detail:


Aan de linkerkant komt een nis met in de bovenkant spotjes. Aan de bovenkant komt een U-profiel dat vast zit in het plafond. Aan de linkerkant zit echter een wand dus ik vroeg me af hoe ik daar het beste de profielen op vast kan zetten?
Kan dit door een C-profiel op de wand vast te schroeven en daar het U-profiel aan vast schroeven of door het U-profiel in te knippen en om te buigen en dit op de wand vast te zetten?
En hoe zet ik dan de onderkant vast?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De makkelijkste manier om de hoek om te gaan is door 2 U-profielen haaks op elkaar vast te zetten. Dan kun je 2 kanten op met je C-profielen...

Echter normaal gesproken ga je vanuit de basis aan het werk: De u-profielen op vloer en plafond bevestigen, en de C-profielen verticaal plaatsen.

Gebruik je een speciale tang om eea vast te zetten, of zet je de profielen met schroeven aan elkaar vast?
 

Flipper_01

  • #6
Ik wil straks zo'n verbindingstang gebruiken om de C en U profielen aan elkaar te verbinden, dat lijkt me het makkelijkst. Daarnaast steekt een schroef altijd wat uit waardoor je gipsplaat weer zou kunnen barsten.

Als ik twee U profielen aan elkaar moet verbinden zal dat lastiger gaan met zo'n tang, maar dan zal een schroef ook wel voldoen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu