Demonteren plafondlamp

Ger1987

  • #1
Hai mensen,

Ik zit in een huurwoning waar een plafondlamp op de overloop het begeven heeft. Nou kan ik er voor kiezen om de pit te vervangen of meteen het hele gedrocht van een lamp. Daarvoor zou ik hem echter wel eerst van het plafond af moeten halen.

Het is een bol. Hij is vrij briek gemonteerd, daarmee bedoel ik zo scheef als een huis. Als ik de bol probeer te draaien gaat alles mee, inclusief het kabelblokje aan het plafond. Er zit geen enkele speling op de bol en de rest van de lamp. Bij het voelen in en om de lamp vond ik geen klipjes of schroeven of iets dergelijks. Heeft iemand enig idee hoe ik zo'n lamp naar beneden moet toveren zonder er gewoon een hamer tegenaan te werpen?




Alvast bedankt,

Ger
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Doorgaans dien je bij zulke lampen de bol te draaien (linksom). Evt met de andere hand de metalen voet tegenhouden.

Op de foto's lijkt het alsof de bol al een stuk los is gekomen op de 2e foto?
 

Ger1987

  • #3
De bol zit muurvast. Hij zit scheef in de voet en op de 2e foto heb ik alleen het alluminium gedeelte omhoog geduwd om wat inzicht te geven. Ik zal zometeen nog een keer proberen te draaien en hopen dat niet alles naar beneden komt.

Bedankt voor je reactie!
 

Ger1987

  • #4
Yes!

Die simpele instructie van het linksom draaien gaf mij genoeg moed om gewoon brute kracht te gebruiken. Hij is los. Eindelijk.

Hartelijk dank, de rest moet goed komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu