Delonghi primadonna s de luxe (ECAM 26.455M) geeft geen koffie meer

lvb123

  • #1
Het apparaat gaf al een tijd weinig koffie, dus heb ik hem eens helemaal opengegooid. Hij lekt ook veel water onderaan. Dat lijkt een veel voorkomend probleem te zijn bij Delonghi oudere toestellen en ik kon er wel een tijd mee leven, zolang hij maar genoeg koffie gaf. Dat werd dus te weinig en na het nakijken van de brouwunit, de mechanische afsluiting, de kabeltjes, de waterflowmeter, alles terug in mekaar, met resultaat dat hij wel water en stoom afgeeft, maar er bij de spoeling en koffiezetten alles normaal klinkt maar er niks vocht meer uitkomt. Wel komt er nog wat water uit bij de condensopening.
Iemand een idee?
 

lvb123

  • #3
Bedankt voor je reactie en de links. Die van Komtra ken ik.
Als de water/stoom afgifte en ontkalking nog werken, hoor ik de pomp werken. Ook in test modus, geeft hij voor de pomp een OK. Dus zou ik denken dat de pomp wel naar behoren werkt, niet?
Deze morgen bij het opstarten gaf hij herhaaldelijk een foutmelding dat het watercircuit leeg was en als hij dan vroeg om op water te drukken, gebeurde er niets. Na een tijdje wel. Ook gaf hij gisteren bij de laatste pogingen de foutmelding dat de maling te grof is, terwijl die op maximum staat. Hij krijgt om een of andere reden geen water het koffiegedeelte. Ook hoor je hem telkens stoom en water afgeven langs de condensopening.
 

Lampje45

  • #4
Ik weet niet hoe hij de pomp test.
Kijkt hij of hij stroom trekt?
Want ik heb nog geen sensor gezien, die de druk aan de uitgang meet.
Het is een veel voorkomend probleem dat het kleine kogeltje versleten is en de capaciteit erg afgenomen is. Dus trek de pomp maar eens open.
Ik krijg het vermoeden dat eerst eens gedacht moet worden aan een grondige schoonmaakbeurt.
 

lvb123

  • #5
Zal ineens de pomp vervangen. Dat kost niet veel.
 

lvb123

  • #6
Pomp vervangen en alles gaat weer!
 

Lampje45

  • #7
Mooi om te horen, bedankt voor de terugkoppeling
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu