Dekvloer wel of niet egaliseren

Joram245

  • #1
Hallo,

Volgende maand betrek ik een nieuwbouw studio waarbij de vloer als dekvloer opgeleverd is. Nu heb ik deze week een bezichtiging gehad en zag ik dat er een enkele oneffenheid aanwezig was op de vloer. Ik denk een 5 tot 10 tal plekjes opgehoopte cement van een paar millimeter hoog (zie foto).


Aangezien ik een student ben en waarschijnlijk maar voor 2 of 3 jaar in de studio ga wonen wil ik eigenlijk niet de hele vloer nog gaan egaliseren omdat dat al snel 200 euro kost. Maar als ik er niets aan doe kan het vinyl dat ik als vloer heb gekocht kapot gaan of dat het gaat doordrukken.

Zijn er misschien alternatieven? Hoe kan ik voorkomen dat het vinyl kapot kan gaan hierdoor? Wegschuren op een of andere manier?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De "hoopjes" weg schuren met goed speciaal schuurpapier of met een renovatiefrees, die zijn te huur.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Waarschijnlijk is het gewoon vuil, wat er op de vloer ligt, of specie resten van ander werk.
Als het goed is wordt de vloer nog schoongemaakt als het opgeleverd wordt.
En anders kun je het waarschijnlijk zo er af steken met een plamuurmes.
Dat moet je sowieso even doen, op de gehele vloer om elke vuiltje wat er nog op zit er even afsteken voordat je het vinyl legt
 

Joram245

  • #4
Volstaat eventueel een hand schuurmachine met een bepaalde korrel?

En even de zelfde vraag als hieronder:
Ik heb het nagevraagd en de vloer wordt zo opgeleverd hoe die nu is. Er werd mij gezegd dat het heel veel werk is om dit weg te krijgen, dus stel bovenstaande mocht niet werken ben ik alvast aan het kijken voor alternatieven.

Tot zover vind ik egaliseren te duur voor de tijd dat ik er ga wonen (3 jaar ongeveer). Ik kwam nu uit op ondervloeren en ik weet niet of ik dat aan jou kan vragen maar werkt dit en welke dikte volstaat dan? 2mm, 4mm of 7mm om deze kleine hoopjes weg te werken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Die hoopjes kunt u binnen een uur weg schuren.
Daarna een ondervloer van de bekende groene platen erop.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
De bekende groene ondervloerplaten zijn niet geschikt voor onder vinyl. Deze zijn te zacht, waardoor je grote kans loopt op gaten in het vinyl.

Er zijn wel ondervloerplaten die geschikt zijn voor vinyl. Deze bestaan uit twee lagen, een zachte onderlaag en een harde toplaag waar het vinyl op komt. Deze platen zijn echter aanzienlijk duurder.

Gezien het feit dat de vloer er maar voor een paar jaar in komt te liggen, kun je het beste de bestaande vloer zo vlak mogelijk proberen te maken door de grootste oneffenheden te verwijderen en eventuele gaatjes op te vullen. Alle andere oplossingen zullen te duur zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu