Decoratiehout tegen de wand. klemmen tussen vloer en plafond

Abbing

  • #1
Goedenavond,

ik ben van plan om in de woonkamer ter decoratie hout tegen de wand te plaatsen.

Hierbij wil ik de gestuukte wand niet beschadigen en ben ik van plan het hout niet tegen de wand te schroeven of te lijmen maar om het te klemmen tussen vloer (gietvloer) en plafond (ook glad gestuukt)

Om te beginnen wil ik een houten plaat maken van 8 planken van 200mm breed. Dwarslatten infresen en lijmen zodat er een soort houten plaat ontstaat van 1600mm breed. Aan de onderkant frees ik een deel weg zodat er vaste meubelwieltjes onder kunnen worden weggewerkt die een halve centimeter onder de plaat uit steken.

Op deze manier kan de plaat verplaatst worden echter nu komt mijn nog niet opgeloste probleem: hoe kan ik dit geheel klemmen tussen vloer en plafond zodat het niet naar voren valt.

Ik ben op zoek naar iets dat ik bijvoorbeeld met een inbus sleutel kan uitdraaien. Iets met een rubber voetje dat dan klemt tegen het plafond als ik het uit draai.
Of een houten balk dat ik omhoog en omlaag kan draaien en op die manier klem komt te zitten maar een en ander moet wel subtiel weggewerkt worden.

Ben benieuwd of jullie mij verder kunnen helpen :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien zijn uitdraaibare keukenstelpootjes bruikbaar?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu