Dampfolie onder laminaat

Ellen__

 • #1
Hallo,

over een paar weken wordt mijn nieuwbouwwoning met vloerverwarming als hoofdverwarming opgeleverd.
nu ben ik mij al een tijdje aan het inlezen en heb ik begrepen dat je bij nieuwbouw het best een een dampdichte folie kan gebruiken met daarover een ondervloer geschikt voor vloerverwarming en daarop het laminaat.
nu had ik een week of 2 geleden een gesprek met iemand die bij mij de vloer komt leggen waarschijnlijk, hun verkopen ook vloeren.
zij vertelde mij dat een dampdichte folie helemaal niet nodig is en dat het onzin was om dat te gebruiken.
nu hoor ik dus 2 verschillende verhalen en ga nu dus twijfelen wat juist is...
tips graag!!!

ik vroeg me ook af of zo'n dampdichte folie niet teveel warmte isoleert/tegenhoudt??
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als hij de vloer ook legt, en ze ook verkoopt, zal hij toch ook garantie geven erop?
  dus als hij zegt dat het goed is, en hij geeft die garantie, zou ik me niet zo druk maken.

  groeten b
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Bij nieuwbouwwoningen adviseren we in geval van laminaat, altijd een vochtwerende folie aan te brengen, omdat er nog vocht in de dekvloer kan zitten. Vocht, al is het nog zo weinig, kan je laminaat weer aantasten.

  Als "hun" zeggen dat het niet nodig is, is dat volgens mij geen echt deskundig advies en weet hij/zij waarschijnlijk niet hoe zo'n vloer is opgebouwd. (en welke voorzorgen men zou moeten nemen om het product wat men levert te behoeden voor vochtinwerking)

  Een vochtwerende folie (wat kost dat nou extra....??) beïnvloedt de warmteontwikkeling echt niet.
  Het ligt er ook nog wel aan hoe je vloerverwarming is gelegd: direct op de betonvloer en daarna een dekvloer of ingefreesd.
  Als je vloerverwarming is ingefreesd met een afstand tussen de buizen van meer dan ca 10-12 cm, dien je zeker nog wel andere voorzorgsmaatregelen te nemen (dus een juiste ondervloer, die niet warmteisolerend werkt), maar daar zal de leverancier van het laminaat je zeker meer over kunnen vertellen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Degooyer schreef:
  Als "hun" zeggen dat het niet nodig is, is dat volgens mij geen echt deskundig advies en weet hij/zij waarschijnlijk niet hoe zo'n vloer is opgebouwd. (en welke voorzorgen men zou moeten nemen om het product wat men levert te behoeden voor vochtinwerking)
  Of de klant heeft aan de leverancier niet voldoende duidelijk kunnen maken hoe de vloer van onder tot boven is gemaakt.

  Is het beslist nodig als je zeker weet dat de woning voldoende lang leeg heeft gestaan zodat je zeker weet dat al het werk met nat is opgedroogd.

  Tussen deskundig advies en iets doen voor de zekerheid daar zit toch wel iets van verschil in. Dan is het geen advies meer maar wordt het een verwerkingsrichtlijn. :wink:
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming is in de regel erg dun. Het bestaat uit een folie met een schuimlaagje. De dampdichte folie maakt in deze gevallen onderdeel uit van de ondervloer en een losse folie is dan niet nodig. De verschillende banen moeten wel worden afgetaped.

  Let wel op dat je met vloerverwarming niet aan de gang gaat met de bekende groene platen of iets wat daar op lijkt. Deze laten te weinig warmte door, waardoor je vloerverwarming niet meer voldoende zal werken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu