Dampdoorlatende folie boven dakkapel hoe hoort dit bevestigd te zijn?

frax1988

  • #1
Zoals de titel al verklapt, ik vraag me af hoe dampdoorlatende folie boven een dakkapel bevestigd hoort te zijn?
Aan de zijkanten van de dakkapel loopt dat natuurlijk van boven naar beneden en zo kan eventueel vocht wat binnenkomt door harde regen e.d. naar beneden worden afgevoerd en komt zo in de goot terecht. Hetzelfde geldt voor onder de dakkapel, maar hoe zit dus boven de dakkapel?
Op het moment is mijn aannemer bezig, maar hebben we door regen, regen binnen gekregen.
Ik heb wat foto's toegevoegd als voorbeeld, maar het plan van de aannemer is als volgt; dampdoorlatende folie blijft binnen 'hangen' en wordt tegengehouden door pir platen 120mm en schuim. Op dit moment, zoals misschien te zien is, komt er regen binnen op de folie.
Waar ik bang voor ben is dat straks wanneer de aannemer klaar is en dus isolatie + schuim zit regen/vocht zich daar kan ophopen en niet weg kan en uiteindelijk kan gaan doorlekken naar beneden en de isolatie/gipsplaten gaat beschadigen.
Verder vroeg ik mij af of het normaal is dat ik aan de zijkant van het dak bij mijn buurvrouw zo bijna naar buiten kan kijken, er zit wel een gootje tussen onze dakpannen, maar van buiten kun je zien dat we niet aansluiten omdat de vorige dakpannen oud waren. En ik weet niet of als er regen van de zijkant komt dat net waar het lichtinval is naar binnen kan komen?

Alvast dank voor het meedenken!

IMG_20220918_142017.jpg IMG_20220918_142045.jpg IMG_20220918_142109.jpg IMG_20220918_142214.jpg DSC_0125.jpg DSC_0132.jpg DSC_0133.jpg DSC_0140.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meestal sluit het schuine dak, met wel of geen isolatie, aan bovenop het platte dak van de kapel.
De waterdichting van het platte dak wordt tegen het schuine dakbeschot tot een cm of 20 opgezet.
Die dampdoorlatende folie loopt van boven door tot z'n 10 cm voorbij het hoogste punt van de waterdichting. Zo kan er geen water, wat eventueel achter de pannen is gekomen niet in de constructie komen.
Die folie wordt altijd afwaterend aangebracht.
 
  • Informatief
Waarderingen: frax1988

frax1988

  • #3
Dank voor uw antwoord. Dan is het denk misgegaan zoals misschien wel op de fotos is te zien is de folie naar binnen aangebracht en niet naar buiten. Met de regen van vandaag en zaterdag merk ik ook dat het inderdaad op de folie zit en dus via de folie naar binnen komt. Aannemer heeft inmiddels de binnenwanden/plafonds en isolatie aangebracht en het komt er nog steeds doorheen... Dus ik vermoed dat het probleem is zoals ik omschreef; folie 'richt' naar binnen ipv richting het platte dak.
IMG_20220924_075018.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dit is iets wat de aannemer moet herstellen. Maar in ieder geval geen klusvraag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu