Daktrim te strak op elkaar

mschenk88

 • #1
vandaag kwam er iemand iets ophalen. Die keek naar mijn zelf aangebouwde schuur/ garage.
hij gaf direct aan dat mijn daktrim te strak gemonteerd is. Mijn schuur is bijna 10 meter lang en 2,60 meter breedt. Er ligt een epdm dakbedekking op.
kan ik het zo houden (strak tegen elkaar aan) of moet ik zorgen dat er ruimte tussen komt, zo ja tussen ieder profiel 2 mm of alleen bij de hoeken ruimte houden.
Hij zij dat het op ten duur kan gaan lekken doordat het de boel kan kapot trekken.
zie foto, inmiddels ben ik helemaal klaar met de schuur. op de foto is te zien dat ik nog bezig was met de daktrim.

C2619117-357F-4EAC-BD61-75051C0CC20E.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Bij voorkeur is de afstand tussen de daktrim en de muur 30mm.
  ScreenHunter 174.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Die vandaag iemand heeft gelijk. Zou je de daktrim op het mooiste weer van de vorige periode hebben aangebracht waren de profielen wat langer. Dus met minder dan 2mm zou dan geen probleem geven. De daktrim afwaterend naar binnen aanbrengen geeft meer ++++. De daktrim is boven op de EPDM aangebracht? Dat kapot trekken zal die wel van horen zeggen hebben, kan me dat niet voorstellen en ook nog nooit van gehoord.
   

  mschenk88

  • #4
  Wgb. Ik bedpel eigenlijk de ruimte tussen de daktrimmen in. Over 10 meter lengte zit er 0 mm speling tussen de trimmen. Er zit wel een bevestigingsplaatje tussen in. De daktrimmen zijn vastgeschroefd en tussen de daktrim en epdm sealing kit

  Kan ik het zo laten of moet ik met een multitool er een snede in maken tussen ieder profiel zodat die kan uitzetten. Zie afbeelding hoe het nu zit

  20200611_142851.jpg 20200528_105605.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Ik ook. :wink:

  Wat je probleem gaat worden. De daktrim is bevestigd met om de ???? een schroef. Wat is het zwakst. Als de daktrim gaat uitzetten zullen de hoekstukken naar buiten worden gedrukt. Zijn dat gelaste hoeken of heb je deze zelf ingezaagd en gevouwen.
  Of tussen de schroeven gaat de trim bol staan. Wat ook en daarin een rol speelt heeft de schroef een steel van 3 mm en jij boort een gat met 5 of 6 mm kan de trim over de lengte tussen de schroeven zijn weg zoeken.

  Zou de trim tussen twee muren zijn aangebracht uitzetting 0,0 dan zou ik de boel demonteren en opnieuw aanbrengen. Met een multitool inkorten terwijl er een koppelplaatje in de trim is aangebracht vind ik ook heel spannend. En nog meer het deel onder de EPDM.
   

  mschenk88

  • #6
  schroeven zitten vast om de 40cm de hoeken zijn kant en klare hoeken die idd gelast zijn. de voorgeboorde gaten zijn bijna gelijk aan de diameter van de schroef.
  de daktrim zit er nu 3weken op.
  moet ik me zorgen maken en dit fixen, of zal het wel meevallen (dan had het in de afgelopen 3 weken wel al het probleem gegeven?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Je hoeft je geen zorgen te maken. 40 cm is iets te veel, vind ik, je kan er tussen zetten. Is de oplegging van de trim het horizontale deel niet iets bol gaan staan. Maak is een foto van de trim vanaf de binnenzijde?
   

  mschenk88

  • #8
  er zitten 7 schroeven per daktrim van 2,5m dus 35 cm tussen de schroeven in om precies te zijn.

  B8DC89E1-EC6A-4605-8641-C59AD0B4E41D.jpeg 87C8E9E0-F220-4456-845F-0A9B2EE58484.jpeg E1B823C6-45FB-4551-8FB2-4D6784DCD552.jpeg
   

  mschenk88

  • #9
  op de plekken waar het is geschroefd zit druk je het profiel wel dichter op het dak aan. ik heb over de gehele lengte tussen het profiel en de trim een dikke lijn sealing kit gelegd, vandaar tijdens de montage al de horizontale zijde van de trim al 1 milimeter kier heeft, omdat je daar al minder aandruk.
  ik kan natuurlijk wel even het dak op als het warm is en de zon schijnt erop. overigens het dak ligt voor 70% van de dag in de schaduw van het huis
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Dit heeft geen lang leven. Dit is een dakje op een dak. Die opstand is veel te breed je ziet dat daar veel water op blijft staan en dat trekt met de jaren onder de trim door waarheen?
  Dus over een aantal jaren ?? is er wat te doen.
  Trim met latje opgehoogd 2.jpg
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Als je het in de winter gaat bekijken, zit er waarschijnlijk keurig een opening tussen...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu