Dakraam regen lekt op onderste deel - hoe te fixen?

TimToolman

  • #1
Ik heb al (te lang) een probleem met regen dat vermoedelijk bij het scharnierpunt naar binnen komt. Het gedeelte eronder is namelijk nat en erboven niet. Hoe het er in kan komen snap ik niet zo goed.

Vocht heeft rot veroorzaakt aan het einde van de balk, vocht zit ook tussen het 'frame' aan de buitenkant en het hout zelf. lijkt naar beneden te gaan om daar in de kop en ook deels naar binnen te gaan rotten.

zie ook de fotos. iemand een idee hoe dit aan te pakken? ik doel op het lek oplossen. de balk ga ik aan het eind vernieuwen (stuk eraf, nieuw stuk erin). maar dat heeft geen zin als het blijkt lekken.

zie ook de fotos. blauwe pijlen geven vochtstroom aan. 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Sowieso is de schade verergerd door achterstallig onderhoud.

Waarschijnlijk zijn de afdekkappen niet goed gemonteerd. Of in de verkeerde volgorde, of de afdichting zit niet goed. Kijk ook even hoe diep het raam ligt tov de dakpannen, en hoe deze afwateren.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Doordat er zolang is gewacht, is de oplossing nu eenvoudig: Een nieuw dakraam plaatsen.
 

Eherle

  • #4
@TimToolman, ik heb hetzelfde probleem. Heb je de oorzaak kunnen achterhalen?
 

JosA

  • #5
Hallo Tim,

Ik heb hetzelfde probleem. Bij mij is het geen regenwater, maar condensvorming op het scharnier. Het water dat zich daar vormt loopt langzaam naar beneden en creert een mooi vochtige spleet tussen kozijn en raam voor schimmel in mijn geval. Het hout aan de raam kant van mijn velux lijk aan de buitenzijde niet gecoat en is daardoor behoorlijk verzadigd met water. Zijn er mensen met hetzelfde probleem en mogelijk oplossing. Mijn raam is zeker nog niet aan het rotten, maar dat gaat niet lang meer duren. Heb voor de tijd het raam maar iets open gezet zodat het vocht makkelijker weg kan...

Groet,

Jos
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu