Dakpannen moeten opnieuw gelegd maar buurman werkt niet mee

Bassey74

  • #1
Hallo, ik heb een rijtjeshuis en ik ben laatst op het dak gaan kijken omdat ik aan de binnenkant op zolder een soort van waas zag die (denk ik) kan duiden op lekkage.

Toen ik op het dak was, zag ik dat de dakpannen aan de achterkant over de volle breedte bij mij en bij de buren zijn verzakt. Ze moeten er vanaf de dakkapel tot bijna helemaal bovenaan worden afgehaald en opnieuw op gelegd. (Ik hoop dat het houtwerk eronder niet verrot is, maar dat kan ik natuurlijk pas zien als ik ze eraf haal. Dit terzijde.)

Nu wonen er bij de buren studentes. Ik heb gebeld met hun huisbaas want we moeten dit samen aanpakken. Mijn en zijn dakpannen liggen aan elkaar dus ik kan niet alleen mijn kant doen. De eigenaar wil echter niet meewerken.

Wat kan ik doen? Kan ik hem verplichten om mee te werken? Kan ik zijn kant meenemen en hem dan een rekening sturen voor het meerwerk? Ik hoop er op een normale manier met hem uit te komen, maar als hij echt niet wil meewerken moet ik weten wat mijn en zijn rechten en plichten zijn.

Wie weet hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Alvast bedankt.
Groet,

Bas
 

Poster

  • #2
Alleen u eigen kant doen, maar dit is geen klusvraag !!
 

Bassey74

  • #3
Alleen mijn eigen kant doen kan niet, want onze dakpannen liggen aan elkaar. Als ik alleen mijn eigen kant doe krijgen we allebei lekkage dus dat is geen oplossing.

Misschien is dit geen zuivere klusvraag. Sorry daarvoor. Als je ideeën hebt over waar ik de vraag beter kan stellen (en kom alsjeblieft niet met: bel een advocaat) dan hoor ik het graag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Rechtsbijstand, Ver. Eigenhuis?
Een juridisch forum?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ga het dak op en kijk wat er aan de hand is. Is het een oud dak zullen de panlatten verrot zijn. In de tijd dat je met Jan en alleman gaat liggen matten is het probleem opgelost. :wink:
 

Tfro71

  • #6
Even uitzoeken wat er werkelijk loos is. Die huurbaas interesseert het allemaal niet dus gewoon kijken of je het probleem aan jou kant kunt oplossen., Als je daar wat gezamenlijke pannen voor moet verplaatsen dan hoeft daar niemand achter te komen toch?
 

Ralph

  • #7
Iets slimmer zijn dan je buurman doet wonderen. Je doet alleen jou dak renoveren en legt de pannen zo goed mogelijk weer aan je dak.
Bij de eerste beste goede regenbui meld je waterschade en stel je je buurman aansprakelijk.
Heb jij je dak mooi betaald gekregen en de buurman zal nu wel het dak repareren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Zorg dat je dezelfde pannen gebruikt, zodat je kan aansluiten op de buren. Wellicht kan je de eerste "kolom" van de buren ook goed leggen, al mag dat eigenlijk niet.

Vertel de buur-eigenaar goed wat je van plan bent, laat het bij voorkeur doen door een iemand die er verstand van heeft. Leg het vast op papier naar hem toe.

Als de pannen opnieuw worden gelegd kan je ook meteen aan de buitenkant isoleren. Er zijn oplossingen om het hoogteverschil op te lossen. Ben je in ieder geval meteen van het probleem van aansluiting af :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu