Dakopstand door breken en verbinden met nieuw dak.

Melvin3012

 • #1
Goedemorgen!

Einde van deze maand ga ik onze huide overkapping afbreken en een nieuwe veranda met plat dak plaatsen, deze zou ik graag willen verbinden met het dak van de uitbouw.

Omdat de uitbouw een stadsuitloop heeft zou ik deze graag dicht willen maken omdat daar de ringbalk komt van de nieuwe overkapping.

In het midden van de dakopstand zou ik dan een stuk door willen breken zodat het water naar het dak van de veranda loop zodat het water via daar afgevoerd kan worden.

Ik vraag me alleen af of dit wel goed zou werken? en of dat er meerdere mogelijkheden zijn?

Alvast bedankt!

20210315_104240.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • WilhelmusB

  • #2
  Met de buren hoe is daar nu de hoogte van de dakopstand en de daktrimmen gerealiseerd.
  Het nieuwe deel komt dat met de daktrimmen op gelijke hoogte te liggen. Aan de daktrim van de buren moet toch iets gebeuren. :-|
  Even in mijn beleving zou ik het afschot van het nieuwe deel richting het oude deel leggen. Je krijgt dan een dakvlak met in het midden het laagste punt.
  De zijuitloop maak je dan links wijzend uit het dak
   

  Melvin3012

  • #3
  Bedankt voor je reactie!

  De aanbouw is L vormig dus de veranda zal alleen aan mijn dak aansluiten, het is de bedoeling dat de opstand van de veranda gelijk komt te liggen met de opstand van de aanbouw zodat hier bitumen overheen gelegd kan worden, er is helaas geen ruimte om een zijuitloop links te laten wijzen omdat deze dan bij de buren uit zal komen. Vandaar mijn idee om het water van de aanbouw via de veranda weg te laten lopen via een onderuitloop.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu