Daklekkage kajuitdak - polyester dak

Peter01

 • #1
Beste medeklussers,

Heb een klein bootje met een kajuitje waarop een polyester dak, de binnenkant van het polyesterdak is met hechthout bekleed. Het kajuitdak lekt.

Om het complete dak te verwijderen gaat me te ver. Wil op het polyester een raamwerk van dunne latten schroeven, waarop dan een plaat watervastkwaliteit multiplex wordt geschroefd en gelijmd.

De kajuit zal dan wel waterdicht zijn, maar kan ik tussen de latten en het multiplex condens problemen verwachten? Heeft het zin om ter ontluchting gaten te boren in het polyester?.

Vr.Gr.
Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Amdusias

  • #2
  Denk dat je veel beter de lekkage op een andere manier moet oplossen
  door mischien gewoon nieuwe polyester er overheen te doen, je kunt dat spul los kopen, van dat 2 componenten spul.. en de lekkage op die manier oplossen...

  En oh.. hechthout = watervastverlijmde multiplex, en dan is het ook 1'tje van goede kwaliteit... hechthout kost dan ook wel een leuke cent.. :wink:
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Goed idee Amdusias, ben het er roerend mee eens.
   

  Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #4
  En hou er rekening mee, dat "hechthout-multiplex" zo goed is als de kantafwerking die je toepast.

  Bij geen goede kantbescherming, is ook 20 jaar-garantie hechthout (merknaam van origine) ook binnen een paar jaar weg. :cry:

  Ik zou ook met polyester aan de gang gaan.

  Willem.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu