Dakkapel op zolder, kap begint op 1eV

Droid

 • #1
Goedendag,

Bij ons begint aan de achterkant van de woning de kap op de vloer van de eerste verdieping. Deze loopt door tot de nok van de zolder. De kap loopt dus over twee verdiepingen.

Nu wil ik van de zolder een slaapkamer maken en om daar meer ruimte te realiseren willen we een dakkapel plaatsen. Volgens de vergunningscheck is het niet vergunningsplichtig, maar dat is als ik aangeef dat de afstand van de dakvoet tot onderkant dakkapel max 1m is.

Mag je dat vanaf de vloer van de zolder bekijken?
Want eigenlijk ligt de dakvoet op de 1e verdieping.

Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie?

Gr Theo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dakvoet is de onderkant van het dak. Dus niet de zoldervloer. Daardoor is een tweedelijns dakkapel altijd vergunningplichtig. Bij sommige gemeentes is dit niet vergunbaar, omdat welstand dit niet wil.

  Er staat een toelichting bij:

  De dakvoet is het laagste punt van een schuin dak. Meet de afstand (h) in een rechte lijn vanaf de onderste rand van de dakkapel tot de dakvoet. Meet deze afstand verticaal en niet langs het schuine dak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu