Dakisolatie diepste punt

MattijsW

  • #1
Ben bezig met het isoleren van het schuine dak van de zolder. Hier veel gelezen en het gaat tot nu toe voorspoedig. Het dak bestaat uit: pannen - panlatten - spaanplaat - balken. dit ga ik isoleren met glas/steenwol - regelwerk - dampdicht folie - gips.

Nu alleen een vraagje over het laatste stukje, het 'diepste' puntje onder het dakbeschot. Hoe bevestig ik nu op een handige manier de betimmering waar het gips aan moet hangen en hoe sluit ik het folie goed aan op de vloer?

heb een schetsje bijgevoegd:



(heb gemakshalve de folie + gips aan de binnenkant en aan de buitenkant het dakbeschot niet getekend)

wie weet raad?
 

Kacheltje

  • #2
Schroef een klein balkje met een schuine kan daar aan. Je kunt de gipsplaat daar zo tegen aan laten steunen. Zo blijft de plaat goed op zijn plek.
De folie kun je dan ook onder de lat bevestigen. Leg de folie ook door op de ruimte die ontstaat tussen de lat en het dakbeschot.
 

MattijsW

  • #3
Dag Kachetje,

bedankt voor je supersnelle antwoord!

over de bevestiging:
je verhaal snap ik niet helemaal. een balkje met een schuine kant... waar kan ik die opschroeven? ik kan daar namelijk moeilijk bij en er past geen schroevendraaier tussen de ruimte en ik kan ook geen gaten boren in het beton om in te schroeven (geen ruimte) ... mijn vraag blijft dus staan.

over dat folie: bedoel je dit?

want dan moet ik de werkvolgorde wel echt anders maken... dan dus eerst folie leggen, dan purren, dan regelwerk maken, isoleren, folie omhoog trekken en gipsen. (met het folie dus de hele tijd al op de grond)

moet ik de folie dan nog op de grond lijmen oid?
en vervolgens de gipsplaat neem ik aan wel afkitten?

alvast dank!
Mattijs
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou bij een betonvloer wat klosjes tegen het dakbeschot schroeven om daar de rachel aan vast te maken. Dan hoeft deze rachel ook niet schuin gezaagd te worden.

 

Kacheltje

  • #5
Het detail van de folie is idd wat ik bedoel. Eventueel kun je het nog iets omzetten tegen je dakbeschot. Deze hoeft niet gelijmd te worden. Wel moet het goed aansluiten en blijven zitten.

Dat balkje bevestig je op de vloerdelen en steunt zo de gipsplaten. De platen zitten dan klem en kunnen niet zomaar verschuiven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu