Dakbedekking op niet gebruikt dak

AntoinM

 • #1
De titel klinkt wat vreemd, maar hier het verhaal. Ik ben een schuur met overkapping aan het bouwen waarbij de schuur als het ware onder de overkapping geschoven zit. Hierdoor heb ik een deel van het dak van de schuur wat dus onder het dak van de overkapping zit en dus niet gebruikt wordt als zodanig. Hier komt geen regenwater of anders. Nu was mij idee om sowieso de osb3-platen op het schuurdak door te laten lopen.
Wat ik me nu afvraag wat wijsheid is om bovenop deze platen te leggen om ervoor te zorgen dat ze hun levensduur behouden. Uiteraard is de beste optie om de isolatie en dakbedekking hier ook door te laten lopen. Maar is er een alternatief? Want om nu de dakbedekking door te laten leggen is eigenlijk zonde vd kosten, omdat het daar toch geen nut heeft.
tuin1.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Wat maakt het lastiger om op het dak van de schuur een opstand te maken. Een strookje lood onder het boeideel, vervolgens de dakbedekking en de randstrook van onder dat lood vandaan. Hoeveel ruimte is er tussen de bovenkant opstand schuur en de onderkant van de overkapping. Je krijgt ook nog randafwerking zoals daktrim hoe ga je dat onderhouden in de toekomst.
   

  AntoinM

  • #3
  Mijn concrete vraag is of de levensduur van OSB3 platen verkort wordt als je deze plaatst in een overkapping/schuur zonder deze te bedekken met isolatie, folie, dakbedekking etc.
  Zoals gezegd komt op dit deel van de platen geen regenwater omdat hier al een dak boven zit. Het is puur om het geheel optisch hetzelfde te laten lijken.

  Een quote is overbodig, mod.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als die OSB3 plaat met of zonder bedekking altijd droog blijft zal de levensduur niet worden beinvloed.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu