Dakaansluiting aanbouw

JJ1980

 • #1
Goedenavond, zou ik jullie mening mogen?
De aannemer van onze buren heeft de daken van onze uitbouw met de buren vandaag aan elkaar aangesloten. Onze buitenmuur wordt hun binnenmuur. Is dit een normale manier van aansluiten? Onze dakrand zit er ook nog op zag ik. Ik dacht dat die er af zou moeten om netjes aan te sluiten.
Hoort dit zo?

20210916_194442.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Nee dit hoort niet zo.
  Is er geen overleg geweest met je buren. Lijkt me normaal dat zij ervoor zorgen dat het wordt afgewerkt volgens de regels van de kunst.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  De buren hebben nu stromend water binnen, of in de spouw.
   

  JJ1980

  • #4
  Nee, de buren overleggen niets. Geen idee waar ze mee bezig zijn precies. Dat is een andere zaak en daar wordt hard aan gewerkt vanuit onze kant.
  Ik had gehoopt dat er vandaag opnieuw een dakdekker zou komen die het zou afwerken/bitumen. Dat zal nog moeten neem ik aan. Alleen vond ik de aansluiting zo gek met dat latje er tussen, en onze afwerklijst er nog op. Hun dak is ook net iets hoger dan die van ons. Daarnaast is ons lood wat uit de muur komt ook omhoog gebogen en zit nu dus nog niet goed..... Ik wacht het maar weer rustig af.....
   

  Sander 1972

  • #5
  Dat dak is nog niet klaar, zie geen trim of dek lijst
   

  JJ1980

  • #6
  Dank je Sander. Er is tot op heden verder nog niets gebeurd. Mocht dit dak worden afgewerkt met een trim of deklijst, kunnen wij over een paar jaar dan nog wel netjes ons eigen bitum vervangen indien nodig? Ik was van mening dat onze lijst er af zou moeten voor een goede aansluiting van de daken, maar wellicht heb ik dat fout?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu