Dak zolder isoleren zinvol in mijn situatie?

Jare30Hoek

 • #1
Goedemiddag,

Ik lees overal altijd dat dak isolatie een flinke besparing kan opleveren. Lochisch natuurlijk gezien warmte omhoog stijgt. Ik vraag me echter af of dit in mijn situatie ook erg zinvol zou zijn. Ik verwarm enkel de woonkamer, het plafond is geisoleerd, en het plafond van de eerste verdieping ook. Alleen de zolder (geen woonruimte) is dat dus niet. Gezien er dus nog 2 plafonds tussen de verwarmde ruime en de zolder zitten vraag ik me af hoeveel ik echt zou winnen met dakisolatie.

Ik hoor graag jullie gedachtes.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Hoe dik is de isolatie die je nu in de tussenvloeren hebt?

  Er zitten in tussenvloeren altijd gaten voor trappen en dergelijke en koudebruggen door balken en doorlopende muren. Bij dakisolatie waarbij het isolatiemateriaal tussen spanten of gordingen zit heb je ook koudebruggen, maar bij dakisolatie die van buitenaf aangebracht is niet. Dat laatste geeft de beste isolatie. Dus wat dat betreft kan dakisolatie--zeker aan de buitenkant--nog wel winst opleveren.

  Maar veel hangt ook af van de tussen etage. Zijn daar grote ramen (misschien met enkel glas)? Zijn de muren geisoleerd. Je kunt wel een heel goede dakisolatie aanbrengen maar als de wamte uit de woonkamer op de eerste verdieping door de ramen en muren al grotendeels verdwijnt is dat niet zinvol.

  Tot slot, isolatie is niet alleen van geld besparen, al is dat wel vaak het argument dat je hoort. Het gaat ook over comfortverhoging, iets dat niet zo gemakkelijk in geld uit is te drukken. En met dakisolatie krijg je bovendien een zolder die 's winters warmer is en 's zomers koeler waardoor de gebruiksmogelijkheden van die ruimte toenemen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zijn er open trapgaten?

  Je kan zelf bekijken hoeveel je gaat besparen door de temperatuur van de zolder te vergelijken met de buitentemperatuur. Is deze gelijk, dan valt er niets te besparen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu