Dak voor kippenhok

Doskabouter

  • #1
Hoi allemaal,

Ik wil een nieuw kippenhok gaan maken en ben wat onderzoek aan het doen naar dakbedekkingen. Tijdens het opruimen van het oude kippenhok kwam ik een ruime hoeveelheid nog goed uitziende dakpannen tegen (volgens mij OVH beton) die ik wil gaan gebruiken.
Er word overal aangeraden om minimaal 25 graden dakhelling aan te houden hiervoor, maar aangezien het een lessenaarsdak wordt van 1m40 breed vind ik het hoogteverschil (ong 65cm) toch wat aan de hoge kant.
Wat zijn eigenlijk de nadelen van een lagere hellingshoek?

Het hok word ong. 1m40 x 1m60, en het hoogste punt van het dak op 2m20 (Hij komt tegen de binnenren die 2m20 hoog is, daar wilde ik hem mooi op aan laten sluiten).

De schuinte van het dak komt aan de zijde van 1m40, het hok zelf staat behoorlijk beschut onder een grote struik en tussen hoge bomen, dus direct zonlicht op het dak is minimaal en ook redelijk uit de wind.

Mocht het zijn vanwege inslaand vocht zou ik ook een folie op de dakplaat (watervast multiplex, aan de binnenzijde wit geverfd of zo), onder de tengels kunnen leggen?

Ook weet ik nog niet precies hoe ik de nok het beste af zou kunnen werken, ik zat zelf te denken aan een flinke loodslab.
Het hoeft allemaal niet heel netjes te zijn, hij staat erg uit het zicht.

Ideeen zijn welkom!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die dakhoek is inderdaad vanwege het inregenen. Een goede folie eronder kan voldoende zijn.

Op het hoogste punt kan je chaperonpannen gebruiken. Als het aan die kant tegen een ander gebouw aan staat, met normale pannen aansluiten en een loodslab (of loodvervanger) erover.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu