Dak verhogen hoe?

Amberliek

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben achter in onze tuin een overkapping en deze gaat aankomende weekend 1 steigerdeel verhoogd worden.
De palen die er al staan zijn niet hoog genoeg om er nog een steigerdeel op te zetten en daarop het dak weer terug te plaatsen.
Dus zullen de palen een stukje verlengd moeten worden.
Wat is de beste en stevigste oplossing hiervoor?

Ikzelf heb zitten denken om paalhouders aan te schaffen daarvan het vierkante plaatje aan de onderkant eraf te halen zodat ik een open verbinding krijgen en beide palen daarin vast te maken. Maar is dit wel een goeie en stevige oplossing? zijn er andere manieren om de palen aan elkaar te kunnen verbinden die misschien ook steviger zijn?
Nieuwe palen neerzetten is helaas geen optie omdat er geen palen zijn die lang genoeg zijn. En zowel dan zullen we eerst ook alles moeten afbreken ipv alleen dak eraf te halen en weer terug te plaatsen.

Hopelijk hebben jullie nog ideeën voor ons.

Groetjes Amberliek.

 

Millew

  • #2
Is het de bedoeling om de overkapping in z'n geheel wat omhoog te krikken en dan de palen verlengen of worden de palen er onder uit gehaald en dan verlengd?

Wat is de lengte en de breedte/dikte van de palen nu?

Plaats ook eens een foto van de overkapping. Want of iets sterk genoeg is hangt nogal af van wat er op komt en hoe de rest van de constructie is.
 

Amberliek

  • #3
Het is inderdaad de bedoeling de overkapping in zijn geheel 20 cm omhoog te krikken. De tuin moet 20cm worden verhoogd dus vandaar dat de overkapping ook omhoog moet.

De palen zijn de gewone vierkante palen die je geloof ik ook gebruikt bij zetten van een schutting. Sorry kan mijn rolmaat niet vinden :oops:


Dit is de overkapping: mocht je nog andere (detail) foto's nodig hebben hoor ik het graag

 

Amberliek

  • #4
Hierbij nog een aantal (detail) foto's






er moeten dus nog 1 laag zulke planken rondom bovenop komen.

 

Amberliek

  • #5
Niemand? :(
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij wat voor een organisatie werkt u. Is het daar wel de gewoonte om een antwoord te geven binnen een uurtje of vier. :wink:
 

Amberliek

  • #7
Eh ow jee sorry :oops:
ben thuis (tuin) aan de klus vandaar dat ik er even geen rekening mee gehouden heb dat de meeste van ons gewoon moeten werken vandaag :oops:
 

Millew

  • #8
Die paalhouders zijn niet hoog genoeg om 20 cm te verlengen. Dan heb je er twee nodig met een nieuw stuk hout ertussen. Niet echt fraai, maar als het of zo hoog mogelijk of zo laag mogelijk zit, dan zou het qua sterkte wel kunnen.
Waarschijnlijk moet je de bussen wel opvullen, want de palen zitten er meestal wat ruim in.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik heb het een keer zo opgelost.
Het was een schuin aflopend dak en ik heb er toen een puntdak van gemaakt.
Het is niet mooi maar wel functioneel. Ik kijk er niet dagelijks tegenaan (houtopslag en caravanstalling).

 

Amberliek

  • #10
Waarmee zou ik de bussen het best kunnen opvullen?

Cement lijkt me geen goed idee eigenlijk.
1 rukwind en de palen breken dan af en stort me hele constuctie in elkaar :roll:
 

Tiho

  • #11
Je kunt de twee delen ook lijmem met een paar deuvels en er dan een hoeklijn als laatst tegenaan schroeven. Twee keer zolang als de verhoging ongeveer.
 

Millew

  • #12
Opvullen kan met stroken kunststof plaat of misschien kan je er ook dat spul voor gebruiken, bedoeld om ankers mee in beton te lijmen.
 

Fritske1978

  • #13
Ik zou het niet met die paalhouders doen, maar als volgt doen:
-palen zo'n 20 cm vanaf de onderkant doorzagen.
-De palen 20 cm omhoog halen, en de ruimte tussen de palen opvullen met een 20 cm lange paal met de zelfde afmetingen als de originele paal.
-elk van de palen aan 4 zijden verbinden met het onderste deel, door middel van een stalen strip van minimaal 60 cm lang en 4 mm dik, en zo breed mogelijk, en met meerdere gaten. Hierin houtdraadbouten of nog liever, een draadeind of slotbout die helemaal door de paal, en ook de stip erachter gaat.

zie bijgevoegde tekening, zwart is de originele paal, rood is het opvulstuk, groen is de stalen strip, geel zijn de bouten.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #14
Als dat in het zicht zit lijkt het me erg lelijk. Ik zou de palen aan de bovenkant verlengen. Het kan op diverse manieren, met staal of hout.

Maar als heel de tuin verhoogd wordt, komen de palen in de grond te staan. Is dat nu ook zo? Want dan is het helemaal niet verstandig de paal aan de onderkant door te zagen.
 

Amberliek

  • #15
De palen staan inderdaad in de grond.

We hebben gister alle optie's hier bekeken en besproken maar
manlief denkt dat het miss toch verstandiger is om palen verhoogd te plaatsen naast de bestaande palen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu