Dak isoleren Opstalan dakplaten

alphie

 • #1
Hallo,

Ik zou graag mijn schuine dak van binnenuit extra willen isoleren maar ik kan nergens een duidelijk antwoord krijgen of dit voor mijn specifieke geval mogelijk is. Er zijn twee isolatiebedrijven bij mij op bezoek geweest en de één zegt dat het zonder problemen kan en de ander zegt dat dit niet mogelijk is.

Als ik puur van deze adviezen uitga heb ik dus 50% kans dat het goed komt en dat vind ik een te grote gok. Ik wil uiteraard geen last van vocht of houtrot krijgen.

Mijn situatie is als volgt. Tijdens de bouw van de woning in 1986 is het dak van buiten geïsoleerd met Opstalan PU-V-30/150F dakplaten volgens het bouwplan. Dit zijn spaanplaten met daarop een PUR laag verlijmd. De spaanplaat is te zien aan de binnenkant van het dak op de zolder en is alleen geschilderd. De PUR is te zien als ik de dakpannen optil.

Er is nergens een folie te bekennen zoals je op de foto's kunt zien. Ik heb van binnenuit een klein gaatje geboord door de spaanplaat om te checken of er misschien folie tussen de spaanplaat en PUR laag zit maar dit is ook niet het geval.

Ik zou het dak graag binnenuit extra willen isoleren met bijvoorbeeld PIR platen en dan afwerken met gipsplaten die gestuct gaan worden.

Is dat in mijn geval aan te raden of is dit vragen om vochtproblemen en houtrot?

IMG_6028.JPG IMG_6022.JPG IMG_6024.JPG IMG_6025.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Volgens mij is het zo dat als de binnenkant maar dampdichter is dan de buitenkant er weinig problemen zullen zijn, dus pir met alulaag gebruiken en luchtdicht afwerken eventueel nog met een dampddichte folie
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu