Dak doorvoer plat dak

A-m

  • #1
Hallo
Ik zoek me suf op internet naar een technische tekening hoe een (dubbelwandige)schoorsteen van een houtkachel door een houten plat dak te maken. Wie weet war ik deze info kan vinden?
Groet AVE
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is toch gewoon een kwestie van een gat in het dak zagen, dakdoervoer op het dak (laten) plakken en de pijp er doorheen steken?
 

Fiesiekus

  • #3
De leveranciers van dubbelwandige pijp hebben vaak ook speciale dakdoorvoeren voor platte daken en met diameters die overeenkomen met de pijp.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik neem aan dat het om een ronde doorvoer gaat. Zoals boven geadviseerd. Doe eerst wat bitumenkit onder de plakplaat die bij de buizen hoort en schroef deze met 3 of 4 schroeven vast in de dakvloer. Maak de bovenkant van de plakplaat schoon met thinner of een ander ontvettingsmiddel. Zet vervolgens een een laag primer op de plakplaat. Neem een stuk dikke dakbedekking 3 mm. Dit stuk is totaal ongeveer 30cm groter dan de aluminumplakplaat. Snij in het midden een keurig een rondgat in. Met een diameter dusdanig dat de manchet iets opgetromd op de plakplaat komt te liggen. Brand de manchet met een brander op de plakplaat en op de bestaande dakbedekking. Dit is best een nauwkeurig werkje. Vraagt wat ervaring of handigheid en een paar goeie handschoenen aan.
*wgb*
 

A-m

  • #5
Hoi
Alvast bedankt.
Dus als ik het goed begrijp zit de doorvoer op zijn plek door die plakplaat? (en de manchet). Heeft iemand ook een tekening?
AVE
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
De dakdoorvoer zet je eerst vast op het dak met een paar schroeven.

Daarna plak je hem dicht met dakbedekking.

Hier op zet je dan een speciale dak uitmondings pijp, en sluit deze aan op het rookgas kanaal van de kachel.

Het beste is om alle materialen van dezelfde fabrikant te gebruiken (b.v. kachel fabrikant)
Zo weet je zeker, dat alles goed past en je geen onveilige situaties krijgt.
 

A-m

  • #8
Bedankt
AVE
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu