Dak constructie (laten) verhogen

Bipbip

  • #1
Hoi,

Nieuw op het forum en al gelijk een vraag, wij hebben pas een leuk vrijstaand huisje gekocht, een L-vorm. De eerste verdieping is gelijk het dak, de langste zijde is boven de woonkamer en bevat een slaapkamertje en een ruime zolder, het korte stuk is boven De keuken en is altijd gebruikt als opslagzolder ( voor de kerstboom enzo ;) ) ik zeg wel korte stuk maar het is toch zeker 7,5 m lang, vind ik zonde om deze ruimte ongebruikt te laten, maar het dak is hier een stukje lager dan het andere gedeelte en het toegangsluik kan je op geen simpele manier verbouwen dat er een deur gaat passen. In mijn hoofd heb ik bedacht dat we tzt dan het dak zouden kunnen ophogen gelijk met het andere stuk dak, een dakkapelletje erop en we hebben een zeer mooie slaapkamer gecreëerd.. Ik kan dit niet zelf, heb ook geen idee hoe ik informatie moet zoeken, via google wordt ik niet veel wijzer, alleen dat ik geen nokophoging wil (dakje op het dak).. Dus wie kan/wil mij vertellen wat ik bedoel en bij wat voor soort bedrijf ik zou moeten wezen die dat voor mij kan fixen en niet geheel onbelangrijk hoe vaak moet ik hiervoor de Staatsloterij winnen ( een ongeveertje)

Groeten bipbip
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Laat een paar echte aannemers komen, en een offerte laten maken.
 

Bipbip

  • #3
Oké, een aannemer dus, ik dacht dat ik daarvoor bij dakdekkers ofzo moest zijn :) verder geen info hierover? Vind het een beetje zonde van de aannemer zijn tijd om hem nu al te laten komen voor iets wat pas over een paar jaar zou gaan spelen..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Een goede aannemer komt hier graag voor kijken, hij kan advies geven en een prijsindicatie. Grote kans dat er voor hem werk uit komt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Of begin met een bouwkundige / architect / teken bureau te vragen om het eea op papier uit te laten werken wat je wilt. Met uitgewerkte stukken krijg je reële prijs en is er duidelijk wat er afgesproken is.
 

Andre89

  • #6
Zou je anders een paar foto's kunnen uploaden.
Foto's van binnen en buiten Misschien hebben mensen dan ideeën voor je
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Kijk in de buurt eens rond of er soortgelijke dakopbouwen zijn gemaakt. Vraag dan welke aannemer het heeft gedaan, of die bevallen is en wat het heeft gekost.

Als je ideeën voor de opbouw wilt, inderdaad even wat tekeningen en foto's plaatsen. Prijsopgaves doen we hier niet. Vereniging eigen huis heeft wel richtprijzen op de site staan voor sommige verbouwingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu