Cv verliest druk als verwarming uit staat

Gts72

  • #1
Recent hebben we een aantal radiatorkranen vervangen voor thermostatische kranen om Tado radiatorknoppen te plaatsen. Installatie is bijgevult op 2 bar en we hebben iedere radiator ontlucht.

Nu gebeurt het volgende: als de verwarming uitstaat, loopt de druk langzaam terug naar 0-0.3 bar. Als ik vervolgens de radiatorknop van de dichtstbijzijnde radiator open draai (hoeft niet volledig), hoor ik wat geborrel en 1sec later is de bar van de cv ketel weer terug op 2 bar.

Radiatoren worden gewoon warm maar vind dit nogal vreemd.

We hebben een Tzerra Ace hr ketel (generatie zonder display) en een expansievat van 1 bar er naast. Beide staan op zolder.

Weet iemand toevallig wat er aan de hand zou kunnen zijn?
 

Gts72

  • #2
Goed om bij te vermelden. Ik ben er net achtergekomen dat de badkamer radiator een klein beetje lekt. Waarschijnlijk een druppel iedere paar minuten. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?
 

Onderhoudtje

  • #3
Wat voor leidingsysteem heb je 1 pijps of 2 pijps.
Heb je een bijpass gemaakt in het systeem, zie handleiding tado.

Het geborrel als de radiator kraan open gaat, geeft aan dat er lucht in de leiding/radiator zit. Het kan een vervellend klusje zijn om alle lucht uit het systeem te krijgen.

De lekkage in de badkamer help zeker mee met het drukverlies.
 

Gts72

  • #4
Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ik een 1 of 2 pijps systeem heb. Hoe kom ik daar achter?

Volgens mij hebben we geen by-pass. Kan een kleine radiator hier ook voor dienen? Bijv dat ik radiator op de hal beneden die nog een aan / uit kraan heeft, standaard open zet?

Ik zat ook aan lucht in de leidingen te denken, maar heb alle radiatoren al meerdere keren ontlucht en komt alleen maar water uit. Ketel heeft automatische ontluchter. Nog tips hiervoor?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu