CV op zolder(kamer)

Hjdploeg

  • #1
Wij hebben een CV ketel (Intergas H22VR) op zolder hangen, maar daar willen wij een slaapkamer maken. Nu willen wij de CV ketel graag wegwerken in een soort kast, zodat hij in ieder geval buiten zicht is en ook qua geluid niet meer opvalt.

Waar zouden we rekening mee moeten houden voor wat betreft de ventilatie? Kan de CV zonder meer ombouwd worden, of moet er additionele ventilatie geregeld worden (dakpan met ventilatiegat oid)? We willen in ieder geval geen problemen met b.v. koolmonoxide krijgen.

Heeft iemand een idee?
 

Fiesiekus

  • #2
Indien de ketel van het type gesloten systeem is, is de verbrandings-luchttoevoer geen probleem.

Wel dient de voor- en onderzijde toegankelijk te blijven voor controle en onderhoud. Kijk dus eerst of aan de ketel-bovenkant twee (aan- en afvoer) pijpen slechts 1 enkelwandige pijp (afvoer) naar buiten komen.
 

Ketelman

  • #3
De vraag is inderdaad of het en gesloten toestel (dus met ventilator) of een open toestel is.

Is het een gesloten toestel (model VRT) dan is montage in een kast niet zo'n probleem al is het wel aan te bevelen ook bij een gesloten toestel de ruimte waar het toestel hangt enigszins te ventileren.

Dit om te zorgen dat de temperatuur in de opstelruimte niet te hoog wordt (schadelijk voor bv de elektronica) en om te zorgen dat eventueel aanwezige onverbrande gassen of andere vuiligheid wordt afgevoerd.
Dus ventileren is altijd goed.

Een open toestel VRS niet in een gesloten ruimte plaatsen omdat deze lucht nodig heeft voor de verbranding welke uit de ruimte wordt gehaald.

Let bij montage in een gesloten ruimte ook op de "kachelpijp" :? , zorg dat deze nergens contact maakt (of in de buurt komt ) met brandbare delen zoals hout, dit vanwege de hoge temperatuur van de buis.

Bij twijfel een installateur raadplegen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
In de ruimte moet wel ventilatie zijn, enig idee wat er kan gebeuren als er een gaslek optreedt?
Bij een dichte kast krijg je al snel een explosief mengsel, en je wordt niet gewaarschuwd door de geur.

Altijd ventilatie openingen onder en boven in de kast (deur) maken dus.
 

Ron CV

  • #5
Belangrijk is om even te weten of het een gesloten of een open toestel daar officieel en open toestel NIET in een ruimte mag hangen waar een slaapkamer is ivm koolmonoxide.
 

Ketelman

  • #6
Ron237 schreef:
Belangrijk is om even te weten of het een gesloten of een open toestel daar officieel en open toestel NIET in een ruimte mag hangen waar een slaapkamer is ivm koolmonoxide.
Klopt, maar ook een gesloten toestel welk in een afgesloten ruimte hangt mag je niet "luchtdicht" weg hangen.
Die ruimte moet je altijd ventileren zoals Ronny al schreef.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu