CV - lekkende perskoppeling, aan perszijde. Hoe kan dit!

Marc-S

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een lekkende perskoppeling van een CV leiding - het lijkt er op dat het aan de perszijde zit.
Zie de foto.

Ik weet dat de koppeling er destijds aangeperst is met een speciale ‘battery pack’ aangedreven klemtang.

Hoe kan het dat zo’n koppeling kan gaan lekken (mogelijke oorzaak)?

55E2A0C3-2A0D-4187-B003-CF61E7D07ED6.png
 

Freekcv

  • #2
Mogelijke oorzaken: o.a. Niet (goed) ontbraamt, niet diep genoeg ingeschoven, niet met de juiste bek geperst, niet op de goede locatie geperst, enz. Enz. Enz...
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Marc-S

  • #3
OK, bedankt. Dus in principe zou dit niet kunnen gebeuren als er nauwkeurig genoeg gewerkt wordt bij het aanzetten van de koppeling aan de flex-leiding, correct?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Het mag algemeen bekend zijn dat als er nauwkeuriger wordt gewerkt dat de kans op fouten dan afneemt.

Zo erg is het toch niet dat die koppeling lekt, zit op een bereikbare plek dus kan relatief eenvoudig worden opgelost.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
een nl koppeling rechtstreeks op 15 mm had je veel onnodige verbindingen gescheeld.
Maar goed in je eerdere post heb je dit ook al gevraagd en toen werd er ook al gezegd dat het NIET juist was en nu met weer een nieuwe post is het nog steeds NIET goed.
 

Marc-S

  • #6
Bedankt voor alle feedback. Ik ben zelf geen loodgieter en heb ook deze verbinding bij mij thuis niet gemaakt. Dat is gedaan door de loodgieter die ik destijds bij de renovatie van de keuken had benaderd.
Ik wist niet eens hoe een NL koppeling er uitziet, maar nu ik het op Internet zie, ben ik met je eens dat er met 1 NL koppeling direct van flexbuis naar 15 mm CV buis (staal) had kunnen gegaan.

Het gaat allemaal wel in orde komen maar het wordt een lastige klus: het zit in het plafond op ca 3.20 hoog, boven een hoge keukenkast, waaronder weer een composiet keukenblad zit.... dus niet echt fijn werken in zo’n situatie...
 

Marc-S

  • #7
En het idiote is dat het lekprobleem pas na ca 9 maanden zichtbaar werd. Ik denk dat na het werk aan de CV leidingen er in dit deel van het systeem lucht is blijven hangen (ontluchting niet volledig uitgevoerd) en dat pas vanaf oktober toen de CV weer is gaan draaien er pas echt water door dit deel van de CV leidingen is gaan stromen. Deze koppeling zit aan een flex-leiding die naar een geheel nieuwe radiator loopt in de keuken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu