Cv ketel hr22vrtw waakvlam gaat af en toe uit

Robbieklus01

  • #1
Wij hebben een intergas h22vrtw, van zon 18 jaar oud. Bij ons valt zo ongeveer in de 2 dagen de waakvlam uit. Na opnieuw aansteken doet deze het gewoon weer 1-2 dagen, verder geen problemen met de ketel. De ketel wordt elk jaar keurig schoongemaakt door een erkend bedrijf. Dat bedrijf gebeld, en meteen werd er telefonisch gemeld dat de inwendige ventilator wel kapot zou zijn, en niet meer te bestellen is. Gelukkig had ik dit voorzien en heb ik de oude(werkende) ketel van de buurman bewaard (we hebben allemaal dezelfde ketel op het plein) Deze gebruikte ventilator is door het bedrijf geplaatst, ondankst dat de onze niet kapot bleek te zijn(maareen dag later weer dezelfde storing). Onze ketelmonteur vind de ketel eigenlijk te oud (ben ik wel deels met m eens) en zeurt constant dat deze maar vervangen moet worden. Toch wil ik financieel gezien deze nog even laten hangen, en misschien zelf aan de slag gaan. (ben best wel handig oa met auto,s en klussen in huis,alleen weet van ketels weinig af) Vandaag het bi-metaal (is dat de goede naam?) vervangen dat in de waakvlam hangt voor een nieuw exemplaar, en meteen werkte de ketel weer goed, even later toch de waakvlam weer uit :? Meteen weer aangestoken en nu brandt hij weer. Kan het ook zijn dat het probleem zich in het "gasblok" (noem het maar even zo omdat ik niet de benaming weet) bevindt? (bedoel het aluminium blok waar het gas binnenkomt, diverse electra opzit en ook het bimetaal naar toe gaat) Ook heb ik vanavond de waakvlam iets hoger afgesteld, kon schelen vertelde een bekende :roll:
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Kan inderdaad in het gasblok zitten, spoeltje wat het klepje niet meer goed vast houdt. Echter zit er bij dit toestel niet een maximaal thermostaat in het waakvlam circuit?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Bij dit type ketel zit een trekbeveiliging in gebouwd.
Dit is een siliconen rubberflap die achterin de ketel bij de ventilator zit.

Die flap wordt stug en gaat dan niet voldoende open waardoor de waakvlam kan smooren.

Het zijn twee rechthoekige gaten waar die flap schuin voorhangt, als u de flap voor een van de gaten verwijdert, blijft meestal de ketel wel weer branden.

Vr Gr en succes ermee
 

Robbieklus01

  • #4
Bedankt voor je reactie, zodra hij weer uitvalt ga ik eens naar de rubberflap kijken. Natuurlijk werkt de ketel nu zonder problemen, je zal het altijd zien......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu