CV ketel bijvullen doe ik het goed?

Maartjey

  • #1
Mijn ketel doet het niet en geeft een te lage druk aan en ik wil hem bijvullen. Al veel kunnen vinden op internet maar wil toch even zekerheid. Zou iemand mij willen helpen? Heb ik de slangen(zie de foto's) goed aangesloten? Er zitten boven de koperen aansluiting naar de cv ketel toe een hendel als ik het goed heb begrepen heb moet ik deze opendraaien maar er zit geen beweging in. Het wordt zeer gewaardeerd als u mij wilt helpen nu het zo koud is.





 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Zo gaat het inderdaad goed.
Beide kranen openzetten en weer sluiten als de druk in orde is.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Tip is wel om voordat je de slang aan je cv installatie koppelt de waterkraan alvast voorzichtig openen totdat de slang vol met water zit. Dan aansluiten op cv installatie.

Zo minimaliseer je de hoeveelheid lucht die je je cv installatie in brengt.
 

Maartjey

  • #4
Heel hartelijk dank! Nu durfde ik het te proberen, maar krijg met geen mogelijkheid de hendel geopend. Zit echt muurvast. Met een hamer zachtjes tegenaan slaan? Of zou dat te riskant zijn?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Draai eerst de waterkraan open.
als het dan lekt is het schoon water en zo voorkom je ook dat er cv water in de leiding komt.


bij het afsluiten eert de waterkraan dicht en dan de cv
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #6
Draai je de hendel de goede kant op? Hij moet in de richting van de slang wijzen, zie deze afbeelding:




als het echt niet lukt kun je een stukje pijp om de hendel schuiven om de arm zo te verlengen, ik zou de koppeling dan wel met de andere hand vast houden om hier niet teveel kracht op te zetten.
 

Maartjey

  • #7
Het is gelukt! Ik heb er wat W40 opgespoten. Moest nog veel kracht zetten, maar zo fijn dat het lukte. Het wordt hier weer heerlijk warm. Heel hartelijk dank, ook namens mijn kinderen, scheelt een hoop in de kosten. Zonder jullie support had ik het niet gedurfd. :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu