CV aanvoertemp blijft op 45C steken

Younameit

  • #1
Goedenavond,

gezien het toch wel een beetje koud is in huis beneden zo'n 19C wil ik toch dat de aanvoer CV (aanvoer)temp wat omhoog gaat. Die staat gelimiteerd op 70C. Ik heb een Agpo Econpact 135A 32KW (oud en brandgevaarlijk, maar nog perfect werkend, wordt na dit stookseizoen vervangen). Ik heb ook een Tado thermostaat. Sinds enkele maand ging de temp niet hoger dan 60C, ondanks dat er echt vol vermogen werd gevraagd van de thermostaat. Nu voelt hij aan als een schildpad, hij start in de ochtend op 44C en eindigt op 47C. Dat is te weinig om het o.a. via de radiatoren wat sneller op temperatuur te laten komen. De inmiddels werkende bij-vloerverwarming kan het beneden niet helemaal bijbenen met -5C en veel wind.
Of het ligt aan de ketel, twee weken geleden is die weer helemaal gekeurd door de CV onderhouder, niks bijzonders aangetroffen. Of aan de Tado thermostaat, die verbonden is met de CV ketel via Opentherm.
Bar is 1,7. Verder geen foutcodes. Ook zijn er geen luchtbellen in het systeem zover ik weet en het wordt jaarlijks gedaan.

Enig stappen die ik kan ondernemen? Misschien een veelvoorkomende instelling die ik heb gemist? Dit gebeurt trouwens ook als ik alle radiatoren uitzet en eentje vol aan laat, het maakt allemaal niet uit.
 
Laatst bewerkt:

Ceeshobby

  • #2
Heeft het wel goed gewerkt.
Instellingen in de thermostaat?
 

Younameit

  • #3
Afgelopen winter prima. Ik heb de Tado sinds sep 2020. Na installatie vond ik dat de CV temp wel erg omhoog schooit bij warmtevraag. Toen CV aanvoertemp gemaxed op 70C.

Nu: Er stonden 30 min geleden 7/15 radiatoren aan, ik heb ze allemaal uitgezet en alleen de bijvloerverwarming staat aan. Hoofd ruimte op 25C (ipv 20C) gezet. CV aanvoer temp is van 45C naar 51C. Net alles aangezet alle ruimtes op vol vermogen en hij gaat weer naar 44C.
Het heeft wel verband met elkaar, maar ik vind het verschil toch weer niet zo groot. CV maakt ook helemaal geen geluid, normaal rammelde wanneer die snel moest verwarmen.
 

Ceeshobby

  • #4
Zijn de radiatoren ook ingeregeld? Thermostaat goed aangesloten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu