Aanvoertemp. vloer 27graden voldoende?

Lucas2107

  • #1
Goedeavond klussers,

Wat mij opvalt nu het kouder is dat mijn temperatuur op de aanvoer van de vloerverwarming niet meer echt boven 30 graden uit komt maar rond de 27 blijft steken.
De gevraagde kamertemperatuur haal ik nog wel, meet +/- 26 graden oppervlakte temp. Het verbruik per uur m3 is wel fors toegenomen naar 0,5/0,6m3 per uur.
Wat mij verder is opgevallen dat alle retourslangen de zelfde temperatuur hebben, infrarood gemeten (max 1 graden verschil) tussen de groepen waarbij groep 9 het grootste verschil heeft met groep 1.
Groep 1 (badkamer), heeft in meters de minste afstand af te leggen en zal snel terugkomen naar de retourbak. Deze wordt gemengd met "warm CV" water van ongeveer 42 graden.
Heb verder de radiatoren op de slaapkamer uit staan. Alle groepen op de vloerverwarmingsverdeler staan open.
Hele zaakje is ontlucht via ketel en groep, tevens heeft de wilo pomp onluchtingsfunctie.
Stand van de pomp staat op 2 (max 90m2, wat voldoende moet zijn).

Iemand een idee hoe ik de aanvoer weer hoger > 30 graden?

Gr

overzicht vloerverwarming.PNG
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met de aanvoer warmer, dan gaat de temperatuur van de vloer omhoog en dus de temp in de ruimte.

Waarschijnlijk verhoogd de ketel de watertemperatuur als de ruimtetemperatuur niet meer gehaald wordt.
 

HenkL14

  • #3
Als je de ruimtetemperatuur haalt, wil je dan alsnog je vloerverwarming hoger zetten?

Nu stookt je ketel langer door op lage temperatuur en geeft je vloer een constante warmte af. Als je de vloerverwarming wat hoger zet vermoed ik dat je cv ketel meer aan-uit zal gaan en je ook wat meer schommelingen in je vloertemperatuur krijgt.

Zoals ik het een beetje geleerd heb, is de meest rendabele manier van verwarmen zoals je nu al hebt.

Maar als een specialist weet dat het anders is, leer ik graag mee ;)
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
dat de ketel langer brandt op een laag vermogen is juist wat je wil met vvw, dat je nu meer gasverbruik hebt komt omdat de woning meer warmte 'weglekt' naar buiten nu het kouder is deze warmte moet weer aangevoerd worden om de ingestelde temperatuur te handhaven.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Klinkt als een goed werkende installatie. Dat de retourtemperaturen praktisch gelijk zijn, duidt er ook op dat een en ander goed is ingeregeld. Dus zolang de ruimte op de juiste temperatuur komt (dus niet te koud of te warm) niets aan doen zou ik zeggen.

Wil je besparen, dan moet je de ruimtetemperatuur verlagen of extra gaan isoleren. Ik neem aan dat de vloer wel goed geïsoleerd is?
 

Lucas2107

  • #6
Dank allen voor antwoord. Vloer is inderdaad goed geisoleerd. Doordat ik geen zonergeling heb worden de radiatoren op de slaapkamer maar lauw. De thermostaat is een draadloze en deze bevindt zich in de woonkamer waar ook alleen vloerverwarming is. Is het noodzakelijk een zoneklep te installeren als ik ovega op zoneregling?
 

JFW

  • #7
Mn22 schreef:
Wil je besparen, dan moet je de ruimtetemperatuur verlagen of extra gaan isoleren. Ik neem aan dat de vloer wel goed geïsoleerd is?
Zou er nog veel winst te behalen zijn dan? Weet niet hoe hoog de kamerthermostaat staat maar met 0,5/0,6m3 per uur voor 90m2 vind ik meevallen. Of mijn perceptie van wat goed/slecht is klopt niet, mijn thuissituatie leid tot 0,3/0,4m3 per uur voor 55m2 met thermostaat op 20,5 graag dag en nacht.

Kan zijn dat het bij mij niet klopt hoor, dan hoor ik het ook graag:roll:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu