Corian keukenblad verven / spuiten

Rheesbeen

 • #1
Hallo,
Wij gaan in oktober verhuizen en in ons nieuwe huis zit momenteel een 15 jaar oude keuken. De keuken zelf ziet er nog degelijk uit (hoge segment, Miele inbouwapparatuur ed) en hoeft in principe nog niet vervangen te worden en ook vanuit budgettaire overwegingen willen wij verbouwing beperken tot een nieuwe vloer en verduurzamen.
De kleuren van de keuken zijn echter niet bepaald onze smaak en er zit momenteel een feloranje corian werkblad op het kookeiland (spoelbak is mee gegoten, alleen onderste deel is RVS) en een oranje achterwand (plexiglas?). Zie ook onderstaande foto's.
Ik heb inmiddels wat offertes voor een nieuw werkblad opgevraagd maar denk dat een nieuw werkblad, spoelbak, kraan en montage ons zeker 3000 euro gaat kosten en gezien de enigszins verouderde staat van de keuken bewaar ik dit geld liever voor een nieuwe keuken over circa 2 jaar.
Omdat vooral de oranje kleur van het werkblad en achterwand ons tegenstaat, is wellicht het verven of spuiten van het werkblad een goed alternatief om deze 2 jaar te overbruggen.
Keuken refurbish is momenteel vrij populair aar ik kan eigenlijk nergens iets vinden of verven of spuiten van een corian werkblad mogelijk is.
Zijn er mensen die weten of dit mogelijk is en hoe ik dit het beste kan aanpakken: Hoe op schuren? Welke primer/verf? Aanpak voor de spoelbak (helft corian, helft RSV)? Zelfde geldt voor de achterwand, ik denk dat dit plexiglas is. Dit kan ik eventueel verwijderen en nieuwe plaat/tegel tegenaan plaatsen maar dat zal ongetijfeld ook schade aan het stucwerk opleveren.
Alvast dank voor de reacties!

IMG_9921.jpg IMG_9920.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Op zich een heel mooi blad, behalve de kleur dan. Ik vrees dat er niet veel aan te doen is.
  De RVS onderbak zit er in omdat er waarschijnlijk een Quooker of soortgelijke kraan gebruikt is.
  Corian (of Hi-Macs, dat is hetzelfde) kan wel tegen warmte maar niet tegen veel kokend water.
  Dan zou het vervormen. Je zou jnog kunnen zoeken op Hi-macs verven of spuiten zoeken
  maar ik kan niets vinden. Ik zou even contact opnemen met een Hi-macs verwerker of leverancier.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu