Contrastekker snoer inbouwoven

V-mann

  • #1
Hallo klussers,

Mijn inbouw combi-magnetron heeft het na 13 jaar begeven, dus heb ik een nieuwe gekocht. Probleem is dat het stopcontact verborgen zit achter de keukenkast, en ik weinig zin heb om de kast los te halen om bij het stopcontact te kunnen.
Daarom heb ik het snoer van de oude magnetron door geknipt, hier een contrastekker op gezet en daar de nieuwe oven op aangesloten. Dit ging zonder problemen: de oven werkt en we kunnen weer broodjes afbakken :-)
Nu ben ik toch aan het googelen gegaan, en lees dat het aansluitsnoer van een combi-magnetron eigenlijk niet verlengd mag worden vanwege mogelijke warmteontwikkeling in een slechte aansluiting. En nu ga ik toch twijfelen of mijn aansluiting wel okay is. De oven zit op een aparte groep, en trekt 3150 watt.
Wat vinden jullie: is dit verantwoord, of kan ik toch beter de kast slopen om bij het stopcontact te komen? Ik heb wel een robuuste contrastekker gebruikt met een rubberen manchet, en er extra goed op gelet dat de 3 snoertjes goed vastgeschroefd zitten.

Vincent
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik vind dat absoluut onverantwoord, zeker bij zo'n hoog vermogen. Dat is vragen om brand. :?

Laat een elektricien komen om het stopcontact op correcte wijze te verplaatsen naar een beter te bereiken plaats.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Of een gat zagen of boren in de achterwand van de kast tpv de wcd zodat de stekker eruit kan.
 

V-mann

  • #4
Bedankt voor jullie supersnelle reactie, ik ga nu toch maar op zoek naar het stopcontact. Anders blijf ik toch 'voor altijd' twijfelen aan deze aansluiting. Een gat in de achterkant van de kast is zo gek nog niet, als ik maar wist waar het stopcontact zat....

Vincent
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Probeer het eens met een leiding detector, of plint eraf en met een spiegel onder en achter de kast kijken.
 

V-mann

  • #6
Nou: gelijk maar gefikst en alweer klaar :-)
Oven eruit, met zaklantaarn door de ruimte achter de kast stopcontact gevonden, zo goed en kwaad als het ging plek opgemeten, gat gezaagd, gat groter gezaagd, touwtje aan de stekker geknoopt, touwtje verzwaard met sleuteltje, touwtje door gat getrokken, oven erin, met het touwtje stekker voor het stopcontact gehaald en erin gestopt. Hele operatie, 20 min werk, viel mee :-)

Vincent
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Mooi gedaan, zit het tenminste meteen goed. :prima:

En gelukkig dat de kabel van het nieuwe apparaat lang genoeg was, dat kon ik uit je verhaal niet (met zekerheid) opmaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu