Condensdroger Miele Novotronic C wordt niet meer warm.

Neggers

  • #1
Wij hebben een Miele wasdroger (type T442C) van ongeveer 11,5 jaar oud. Sinds gisteren wordt deze echter niet meer warm. De trommel draait en alles lijkt verder te werken, maar warm worden doet hij niet.
Mijn vraag: kan iemand mij vertellen wat mogelijk het probleem is? Kunnen wij dit zelf maken of moet hier een monteur bij komen? Is zo'n reparatie over het algemeen duur? En is het dus nog de moeite om zo'n oude machine nog te laten maken of kunnen we beter een andere kopen?

Alvast bedankt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Zeer waarschijnlijk is het verwarmingselement kapot.
Deze kost zo n € 170.
Als je een beetje kunt sleutelen is het wel te vervangen.
Het zijn degelijke machines, dus naar mijn mening wel waard om zelf een poging te wagen.
Gebruik eerst even de zoekfunctie op deze site er is al het nodige geschreven Aardlekschakelaar eruit Miele T565C bijvoorbeeld hoe je het element er uit haalt. Dan kan je hem eerst doormeten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Kijk nog even of er op de thermostaten een knopje zit, zo ja dan deze indrukken, mogelijk dat er een beveiliging in werking is getreden door oververhitting.
 

Neggers

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties. We gaan eerst maar eens op zoek naar het probleem zoals jullie omschrijven. Dan zien we wel verder.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Uit eigen ervaring weet ik dat er op dit element (met thermostaten) geen reset knopjes zitten. Ik heb op een veilingsite wel eens een redelijk gunstig geprijsd element zien staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu