Aardlekschakelaar eruit Miele T565C

Omega6666

  • #1
Hallo,

Bij het inschakelen van mijn wasdroger vliegt de aardlek eruit.
De droger werkt wel prima op de stand: "koude lucht". In deze thread wordt hetzelfde probleem besproken van een ander type Miele, maar helaas krijg ik met die beschrijving de achterplaat niet los;
Miele Condensdroger T442C, aardlekschakelaar eruit

Als die beschrijving wel toepasbaar zou moeten zijn op mijn type, dan zou ik graag willen weten wat er precies bedoeld wordt met "horizontaal zetten". Is dit op zijn buik of op zijn rug? En gaat het om de 6 schroeven aan de binnenkant of aan de buitenkant?

Ik heb de 6 schroeven (die in een cirkel geplaatst zijn) al van de rugzijde verwijderd, alsmede van de (geperforeerde) binnenzijde, maar ik krijg daarmee helaas niets los :(

Alvast bedankt voor de hulp :)
 

Co de Witgoedman

  • #2
In het midden zitten Li en Re aan de binnenzijde 2 wat grotere gaten, hier achter zitten nog 2 inbusbouten die het lagerhuis vasthouden.

Zet wel eerst de schroeven aan de achterzijde, buitenkant weer vast!
 

Omega6666

  • #3
Tjonge, bedankt voor het snelle antwoord! Ik ga gelijk even kijken!
 

Witte Hond

  • #4
Met het horizontaal zetten, wordt de trommel bedoeld. In de achterwand van de trommel zitten allemaal gaatjes, twee van die gaatjes zijn net iets groter dan de andere, en deze twee gaatjes moeten in een horizontale lijn staan.

Als dat eenmaal het geval is kun je met een imbussleutel door deze twee gaten, de twee laatste imbusbouten losdraaien en de achterwand van de trommel verwijderen.

Er hoeven geen schroeven aan de achterkant van de droger verwijderd te worden, als je dit wel gedaan hebt monteer deze dan weer terug.

Dus alleen de bouten van de achterwand van de trommel verwijderen.
 

Omega6666

  • #5
Ah! Nou begrijp ik 't! Sorry, het duurde eventjes voor het kwartje viel. Bedankt voor de hulp, Witte Hond en Co!
 

Omega6666

  • #6
Helaas blijft het de aardlek eruit gooien. Het verwarmingselement lijkt wel bedekt met een laag opgedroogd wasmiddel. Kan dit er iets mee te maken hebben? Zo ja, hoe kan ik dit dan het beste reinigen? Of is het echt tijd voor een nieuw verwarmingselement?

Ik begrijp dat jullie waarschijnlijk geen adviezen kunnen geven waar ik dit dan evt. het beste kan kopen? :lol:
 

Pepjo

  • #7
Is het niet zoals in die vreselijk slechte, nederlands nagesynchroniseerde duitse TV-reclame ? " Maar dat is kalk, mevrouwtje !"
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Kijk voor onderdelen even hier.

Je zou, om zekerheid te krijgen over dat verwarmingselement, de stekkertjes van het element af kunnen halen, goed isoleren, en de machine weer aanzetten. Blijft de aardlekschakelaar er in, dan heb je een stuk meer zekerheid dat het inderdaad door het verwarmingselement komt.

Vergeet niet te noteren welk stekkertje waar zit voor je het loshaalt. :wink:
 

Omega6666

  • #9
Het zou inderdaad zomaar kalk kunnen zijn, ja :) Het voelde alleen zo plakkerig...

Ik had inderdaad al getest of de aardlek eruit bleef gaan; en ja, dus. Helaas niet genoteerd hoe het stekkertje er weer in moet :oops:

Bedankt voor de tip m.b.t. onderdelen. Waarom is zo'n verwarmingselement zo duur? Het ding ziet er zo basic uit...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Dat laatste, het waarom van prijzen, is iets waar we ons op Klusidee niet mee bezig houden.

Valt echt helemaal buiten de bedoelingen van het forum, en het zou ook een beetje zot zijn, als wij gaan proberen verklaring te geven voor de prijs, die door een fabrikant wordt bepaald. Daar hebben we geen invloed op.
 

Omega6666

  • #11
Ik bedoelde het niet als negativiteit, meer als nieuwsgierigheid naar het verwarmingselement zelf. Excuses als je me verkeerd begreep.

Bedankt voor de snelle antwoorden en de gratis hulp ;)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Succes!

Laat je nog even horen of het gelukt is? :wink:
 

Omega6666

  • #13
Jay! Het is gelukt! Dit keer een paar flinke tikken verkocht aan het verwarmingselement, totdat er allemaal kalkbrokjes uit vielen. Sindsdien doet ie het weer. Dankzij jullie hulp hebben jullie mij flink geld bespaard.

Fantastisch!

[edit:] ook zo'n professionele oplossing, niet? ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu