Condens archiefkast

Eenkhoorn

  • #1
Dag allen,

Ik heb verschillende metalen archiefkasten in de onverwarmde en ongeisoleerde garage, welke condens op zich hebben. Deuren open of dicht maakt geen verschil.

Voor zover ik weet condenseert warme lucht op een koud oppervlak, echter, de kasten staan in dezelfde ruimte en zouden naar mijn idee dezelfde temperatuur moeten hebben.

Ik vroeg me af, hoe kan dit?

Mvg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In welke weersomstandigheden en bij welke temperaturen geurt dat?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Tuurlijk maakt het verschil deuren open of dicht.
Die kasten krijgen dezelfde temperatuur alleen het ijlt na. Als het binnen 17 gr is dan worden die kasten ook 17 alleen heb ik geen idee welke tijd daar over heen gaat. De inhoud van de kast is ook van invloed. Alle zaken in die kast vormen als het ware voor warmte of koude een accu.
 

De Bob

  • #4
Op u auto ook, (als die erin staat)
 

Eenkhoorn

  • #5
Dank allen!

@ Jan; ik merk dit de laatste 2-3 weken. Het was prachtig nazomers-weer maar is nu frisser.

@ Wgb; kast open of dicht maakt dus niet uit. Kastdeur open met een metalen hangende deur de garage in bevat alsnog condens (zie foto, ter referntie een kruis gemaakt in de laag condens)

@ De Bob; geen auto in de garage, meer in gebruik als soort schuur, er is totaal geen warmtebron in de garage. Daarom de aanname dat alles gelijke temperatuur moet zijn en er logischerwijs geen condens zou kunnen ontstaan, maar dat lijkt onjuist

16040923972948716021996586074370.jpg
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je hebt gelijk het maakt iets uit. Als je mijn verhaal had begrepen, had je mij geholpen door op te sommen wat er in achter die deur aan spullen is opgeborgen. Voor het accu effect.
Voor mij het meest duidelijke voorbeeld hoe zit het met condens. De spiegel in de douche. Van onder beslagen en op het hoger deel van de spiegel heb zicht. Wat zal het verschil in temperatuur en vocht zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
8
1
2
5
15

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu