Combinatie plaatfundering met dakconstructie??

Toepy

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met de voorbereiding van een aanbouw. De aannemer heeft me geadviseerd om een plaatfundering (met vorstrand) te gebruiken als fundering in plaats van een gewone fundering.

De dakcunstructie wil hij echter van de bestaande bouw (achter gevel) naar de achterwand van de aanbouw laten lopen.
Ik heb er weinig verstand van maar mij lijkt dat de grote krachten nu komen op de bestaande wand van mijn huis en de achterste nieuwe wand van de aanbouw en dat daarmee de druk op de rest van de plaatfundering te verwaarlozen is en dus onnodig duur.

Een andere minder relevante vraag is hoe dit werkt met de isolatiewaarde van de vloer. De plaatfundering ligt uitsluitend gescheiden door een stuk plasticzijl op de grond. Of dient op de fundering weer isolatie te worden geplaatst alvorens de uiteindelijke vloer wordt gestord? Ik wil gebruik gaan maken van vloerverwarming.

Voor een juiste beeldvorming zal ik een situatieschets van de bestaande bouw en de aanbouw geven. Het huis is gebouwd op palen van ongeveer 12m diep. De garage, halfsteens (gedeeltelijk langs/aan het huis en uitlopend achter het huis) heeft geen palen. Op de foto's die ik van mensen uit de straat heb ontvangen lijkt dat er geen fundering is gebruikt en de vloer is gestort binnen de opgemetselde muur. De aanbouw wordt aan de achtergevel en de garage aangebouwd (5 x 3) Er dient dus een L vorm van muren opgetrokken te worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op het forum worden geen uitspraken gedaan over het werk van aannemers etc. van afstand is dit sowieso niet te beoordelen, er zijn een aantal factoren die een rol spelen en alleen ter plaatste beoordeeld kunnen worden.

Succes met de bouw, met klusvragen over klussen die u zelf uitvoert bent u van harte welkom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu