Combi magnetron HB86P575

Petty

  • #1
Mijn combi magnatron de siemens HB86P575 slaat in magnatron functie na 3 seconden af. Oven stand doet het wel. Wie weet waar dat aan kan liggen. Ik kan geen zekering vinden op de printplaten. Als er wel ergens een zekering zit waar zit die dan. Graag hulp AUB!!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hopelijk weet je waar je aan begint. Een magnetronoven is niet iets om zelf in te gaan klussen. Hoge spanningen, die nog blijven, ook als je de stekker eruit hebt getrokken. En de noodzaak het apparaat na reparatie te (laten) controleren op uittredende microgolven, waarvoor je de geschikte meetapparatuur (en de kennis) moet hebben.

Als het magnetrongedeelte steeds na 3 seconden afslaat, is er trouwens wat anders aan de hand dan een defecte zekering, want als die eruit gaat, zal de magnetron de volgende keer helemaal niets meer doen. Zo'n zekering zit er beslist wél in, want de deur wordt voor verkeerd sluiten bewaakt door een zekering, gecombineerd met microswistches die bij verkeerd sluiten direct kortsluiting maken.

Ik denk dat je de reparatie beter aan een vakman kunt overlaten of dat je een ander apparaat zou moeten kopen.
 

Petty

  • #3
Bedankt voor uw deskundig advies. De combimagnetron is gerepareerd door mij, door het vervangen van een glaszekering (keramisch 10A snel). De kosten waren 0,25 € en voor die prijs hangt er ter plaatse ook nog 1 voor reserve bij.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

JKieft

  • #4
Ik heb het zelfde probleem 3 sec en de magnetron valt uit, na vervanging zekering weer de oude alleen ben ik nu al aan de 3e zekering toe heb jij dit zelfde probleem?
 

Ted64

  • #5
Heb hetzelfde probleem als jullie.
Bovenplaat erafgehaald maar kan nergens de zekering vinden.
Kan iemand mij helpen?
 

JKieft

  • #6
Bij mij zit de zekering bij de achter plaat
 
  • Like
Waarderingen: Ted64

Ted64

  • #7
Niet meer nodig. Zekering zit achter de achterplaat. 8A - 250v
Werkt weer prima.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu