Coaten/verven betonnen garagevloer?

Opaulzen

 • #1
Hallo allemaal,

Ik wil over enkele weken mij garagevloer gaan aanpakken, maar weet niet echt wat de slimste methode is. Ik weet ook niet zeker of dit nu in het verf gedeelte van het forum of vloeren gedeelte hoort.

Mijn garagevloer is momenteel geverfd met betonverf (weet niet precies wat voor verf). Deze verf laat echter op heel wat plaatsen los dus er mag een nieuw laagje overheen. Hiernaast vertoont de vloer behoorlijk wat scheuren.

De scheuren in de vloer worden vermoedelijk veroorzaak omdat het een betonnen toplaag van enkele centimeters betreft die los ligt van de rest. In de eerste helft van de garage (waar de auto staat op de foto)lagen vroeger gewoon klinkers. De eerste helft van de garage (waar nu scheuren zijn) is altijd al beton geweest. Enkele jaren geleden hebben de oude bewoners de klinkers weggehaald en daar ook beton laten storten. Om echter de gehele garage gelijk te krijgen zal er dus een nieuwe toplaag over het oude betonnen gedeelte zijn gelegd. Deze vertoont dus nu scheuren (logisch met het gewicht van de auto's).

Waar kan ik deze vloer nu het beste mee verven en hoe het beste de scheuren weg te werken? Coating? Betonverf? Moet ik de oude verf eerst verwijderen? Moet ik überhaupt iets doen aan de scheuren? Ik heb namelijk geen zijn om nu voor veel geld een coating aan te brengen en/of scheuren e herstellen, als deze er over enkele maanden weer in zitten. Dan ga ik liever gewoon voor een laagje verf, zodat het gewoon weer netjes uitziet.

Zie enkele foto's van de vloer.

Ik hoop dat jullie mij wat tips kunnen geven.

Kenteken onleesbaar gemaakt. Mod.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Daar help verf niet aan.

  Als je die scheren weg wilt hebben zal je deze eerst moeten herstellen.
  of mogelijk een nieuwe zandcement afwerklaag aan moeten brengen
   

  Kacheltje

  • #3
  De vraag is welke betonverf er nu ligt.
  Over 1 componenten verf hecht geen 2 componenten verf.
  om de vloer voor te bereiden dien je de losse stukken te verwijderen en aan te smeren. Voor scheurtjes wordt wel eens staalplamuur gebruikt.
  verder maak je de vloer stof en vet vrij. En wil je hem strak hebben breng je een schraaplaag aan dat kan met een product op cement basis of als je een epoxy coating gebruikt met de eerste laag coating. Reken wel op extra verbruik van de coating.

  Een cementdekvloer verwijderen en aanbrengen is een behoorlijke klus en vaak niet nodig. Als de vloer goed gehecht is lijkt mij het beste om het te laten zitten. Kleine delen die dan eventueel los liggen haal je er uit en herlt ze aan.

  Met het loslaten van beton wel nagaan of het betonijzer indien aanwezig niet de oorzaak is. Dit is ook te repareren indien nodig.

  ook altijd de oude verflaag opschuren. Je hebt er mooie machines voor die je hele zware arbeid besparen.
  De nieuwe aan te brengen coating breng je aan volgens de gebruiksaanwijzing.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Eerst de oorzaak van de scheuren opzoeken, dat ka een te dunne betonlaag zijn, een verzakking van de beton of een slechte dekvloer, dit laatste lijkt me aan de hand te zijn, waarschijnlijk doordat de vloer na het leggen niet voldoende nat gehouden is.
  Controleer of de dekvloer vast ligt, ligt die op meerdere plekken los dan de dekvloer eruit en een nieuwe leggen anders is het over een paar jaar hetzelfde liedje.
  Aan de oppervlakte van de vloer is te zien dat de ondergrond niet hard is, welke soort verf dan ook helpt niets en is weggegooid geld dat u beter kunt besteden aan een nieuwe dekvloer.
  Of de vloer verzakt is kunt u zien als u er een emmer water op gooit, wilt u weten hoe dik de betonlaag is dan een gaatje boren en de dikte opmeten met behulp van een stukje ijzerdraad dat aan het eind omgebogen is.
   

  Opaulzen

  • #5
  Dank jullie wel voor de reacties.

  Ik ga er inderdaad vanuit dat de dekvloer niet in orde is en ook los ligt. rondom de scheuren voel ik de vloer ook bewegen als ik er links en rechts van ga staan en wat kracht zet. Ook zie ik dan het stof uit de scheuren komen.

  Ik zal dus inderdaad gaan kijken voor een nieuwe dekvloer voordat ik hier teveel energie in steek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu