Coaten garagevloer: reinigen met water na machinaal schuren?

Juul..

 • #1
Hallo,
Ik weet dat er al een flink aantal topics voorbij zijn gekomen over het coaten van (garage)vloeren. Ik heb ze volgens mij ook bijna allemaal gelezen, maar het antwoord op mijn vraag heb ik niet gevonden.

Ik ga binnenkort, als de temperaturen weer wat gestegen zijn, starten met het coaten (2 componenten epoxy op waterbasis) van mijn garage. Ik begin met het schuren met een machine (met afzuiging) met 125mm diamant komschijf, omdat er wat vlekken in zitten en omdat het oppervlak niet overal hetzelfde relief heeft (sommige stukken zijn wat steentjes zichtbaar aan het oppervlak). Ik vraag me af of het na het schuren van de toplaag nog zin heeft om de vloer te schrobben met zo een oplosbaar reinigingsmiddel wat vaak in de pakketten van de bouwmarkt erbij geleverd wordt, en vervolgens na te spoelen. Als ik door een of enkele mm’s eraf te schuren geen vlekken meer overhoudt is het wellicht overbodig? In dat geval zou het wellicht alleen maar extra vocht in de ondergrond in kunnen brengen, wat de hechting van de primer en coating wellicht niet ten goede zal komen. Iemand wijze raad? :) bedankt alvast.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Staat dat niet op de gebruiksaanwijzing.

  Let op als de vloer op het zand ligt dus behoorlijk koud kan zijn heb je snel condens op dampdichte afwerklaag.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu