CO Sensor Vaillant iedere 3 maanden defekt.

Frieden

  • #1
Goedenavond, ik zit met een probleem. Ik heb een Vaillant ECO TEC. Verwarming en warmwater.Iedere 3 maanden gaat de sensor kapot. Kosten 250 Euro, per reparatie. Apparaat is 4 jaar oud. Monteurs weten niet wat er aan te doen. Ik woon in Duitsland, waar je als Konsument iets minder sterk staat. Weet iemand een oplossing voor dit probleem?
 

Lange Herman

  • #2
Dat gaat moeilijk worden, de in Nederland geleverde ketels hebben die sensor dacht ik niet.
En zoals u weet: pas op in Duitsland, de regels zijn er (terecht) strenger en de Meister is koning.
 

Frieden

  • #3
Het gaat om een F55 foutcode. Dat het moeilijk is weet ik al een paar jaar. Weet iemand waarom die CO sensor steeds kapot gaat?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Is de schoorsteenverger (Meister) al eens bij u langs geweest?
Deze stelt normaliter in Duitsland de ketel af en meet het CO CO2 en O2 gehalte.
Als u de regels in Duitsland heeft opgevolgd is het toestel concentrisch aangesloten, laat het CO2 gehalte in de luchttoevoer eens meten. Grote kans dat lek in uw rookkanaal zit waardoor het toestel rookgassen aanzuigt en daardoor een onvolledige verbranding veroorzaakt, wat kan resulteren in een verzadigde sensor.
 
  • Like
Waarderingen: Frieden

Frieden

  • #5
Bedankt voor ue reactie, de schoorsteenveger komt ieder jaar diverse malen, ook de metingen verrichten waar ik een zegel voor krijg op de ketel. Is hij ook degene die de ketel moet afstellen?
 

Frieden

  • #6
Ik heb de rekeningen eens uitgeplozen. De co2 meting wordt om de 3 jaar gedaan en is pas in oktober aan de beurt.Ik ga hem bellen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #7
Heb het vandaag nog even met mijn duitse collega overlegt, en het volgende is aan de hand.
Je Meister controleert alleen de instellingen van de ketel, deze mag er niets aan veranderen en zal dat dus derhalve ook niet doen.
Ik zou als ik jou was een installateur opzoeken die het toestel af kan stellen en af mag stellen en hem een luchtzijdige meting laten uitvoeren om een eventuele lekkage in je rookgas uit te kunnen sluiten.
 

Frieden

  • #8
Bedankt voor de moeite. Ik ben er druk mee bezig geweest, zonder resultaat. Vandaag was de schoorsteenveger hier. Heeft alles doorgemeten, precies zoals je Duitse collega heeft verteld. Alles is goed bevonden.Ik heb een paar maanden geleden een monteur gehad van Vaillant. Die heeft de sensor vernieuwd alle instellingen bekeken en ook niets kunnen ontdekken.ik zie maar een oplossing, nieuwe ketel.
 

Mieske82

  • #9
Helaas zitten hier in Nederland ook dezelfde slechte CO sensoren. Mijn ketel is nu ruim 1,5 jaar oud en is nu al voor de 5e keer de CO-sensor defect. Ik ben bezig met het eisen van een nieuwe ketel aangezien dit een ondeugdelijk product is. De laatste keer heb ik ze nog een kans gegeven omdat ze aangaven een nieuw type sensor te hebben, maar helaas, ook deze gaat dus weer stuk. Ik zie op meerdere forums dezelfde klacht en een oplossing is er dus nog steeds niet.
 
  • Like
Waarderingen: Frieden

Robby C

  • #10
Oplossing voor dit probleem is de dichting van de vlambuis te vervangen en deze aan te trekken op moment 6Nm + ketel onderaan iets van de muur te plaatsen.
 

Frieden

  • #11
Een late reactie van mijn kant. Bedankt Robby, ik ben een volkomen leek op dit vlak. Er zijn diverse monteurs geweest en ten einde raad zijn er twee experts geweest van Vaillant (Duitsland) Ook zij weten niet wat te doen. Uw oplossing lijkt erg simpel maar hoe kan het dat experts dat dan niet weten? Ik heb dat met monteur hier niet kunnen bespreken omdat ik in Nederlands amper begrijp wat u bedoelt, laat staan in het Duits. Als u zegt dat het heel zeker is, moet ik het toch proberen.
 

Robby C

  • #12
Branderbuis (groene cirkel) moet worden vastgezet 6Nm met vijzen (rode cirkel).
Wat je ook best doet is de ketel onderaan iets van de muur hangen, steek er een klein stukje hout of plastic tussen. Zo zal condenswater vanuit de schouw geen kans hebben om de sensor te vervuilen.
Dat kun je makkelijk doen zonder hulp van monteur.
Vastzetten van branderhuis best wel laten uitvoeren, branderdichting MOET vervangen worden bij openen branderkamer!

Brander.png
 

Frieden

  • #13
Bedankt weer voor uw reactie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu