Close-in past niet in wastafelkast

Ruz

  • #1
Beste,

Ik heb voor mijn vriendin een wastafel gemaakt in haar hobby-salon ruimte. Voor warm water had ik een close-in boiler in gedachten, welke was overgebleven uit de sloop van een keuken, het apparaat is in perfecte staat.

De close-in past perfect in de kast... maar dan wel zonder sifon... :(

Nadat ik de sifon had geïnstalleerd kwam ik erachter dat deze in de weg hangt. Ik heb slechts 5cm vanaf de uitloop van de wastafel tot de bovenkant van de boiler.

Ik dacht zelf aan een douche-sifon, deze hebben echter een te groot rooster (denk ik). Of het installeren van een pvc-hoek met schroefdraad onderaan de uitloop, Deze heb ik gezien bij een bouwmarkt, maar was echter 40mm en niet 32mm, zoals voor een wastafel gebruikelijk is.

Heeft iemand misschien een idee of er hiervoor een (andere) oplossing te vinden is.

Alvast bedankt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Foto plaatsen helpt om alternatieven te bedenken.

Zou je de bodem gedeeltelijk uit de kast kunnen halen zodat de boiler kan zakken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Eeen boiler is meestal ook te gebruiken als lagedrukboiler, dat betekent een mengkraan plaatsen met 3 aansluitingen, 1 van de aansluitingen wordt gebruikt voor de expansie van het water.
Er loopt dan tijdens het opwarmen water uit de mengkraan.

Google eens op "lagedrukboiler"
 

Black Knight

  • #4
@ Jan, ik denk da ge het op de verkeerde sifon hebt (aansluiting inlaatcombinatie). Hier gaat het volgens mij toch om de sifon van de spoelbak die bovenaan het kastje staat.

Zelf heb ik al meegemaakt dat ik ook geen sifon onderaan de 2 wastafels op een badkamermeubel kon kwijtgeraken, omdat er lades in plaats van deurtjes in het meubel kwamen. Dit hadden we opgelost door een kort PVC verloopstukje met schroefdraad (voor aan de wastafel) 32mm en daar direct een PVC verllopring 32/40 en een bocht 40mm aan te koppelen. De sifon hebben we gewoon achter de laden tegen de muur geplaatst. Als je nu dergelijk verloopstuk kan vinden, en je neemt een 32mm bocht moet je er toch wel ongeveer geraken denk ik
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kan best zo zijn, ik ging hier van uit:
De close-in past perfect in de kast... maar dan wel zonder sifon.
 

Ruz

  • #6
Bedankt voor jullie reacties. Ik zal vanavond nog een foto plaatsen.

Black Knight, het idee van het verloopstukje lijkt me een goed idee. Ik had inderdaad al een hoek gevonden van 40mm, met schroefdraad. Ik hoop dat dit inclusief het verloop stuk dan niet groter wordt dan de 5cm.

Is een dergelijk verloopstuk bij een reguliere bouwmarkt te halen?
 

Black Knight

  • #7
Wij moesten overgaan van een schroefdraad met maat 1 1/4" naar 40mm.
In de lokale doe-het-zelf zaak (geen Gamma ofzo, maar een echte doe-het zelf zaak) gevonden. Het verloopstuk is niet groot, een kort stukje 32mm PVC met een moer en O-ring bij. Ik denk dat het bijna volledig in de manchet van een 32mm pijp valt.

Ik weet niet hoe uw afvoerstuk in de wastafel is, maar heb toen van die drukdoppen gemonteerd door wastafel en werkblad uit. Deze waren volledig met schroefdraad en 4-5 cm te lang, dus heb deze wel afgezaagd, anders moesten we nog in de achterkant van de laden gaan zagen voor de afvoer.
 

Ruz

  • #8
Bij deze de foto's




Ik ga morgen in elk geval even langs wildkamp (wildkamp.com). Daar hebben ze echt alles op installatiegebied.

Als iemand nog een idee heeft naar aanleiding van de foto's dan hoor ik het graag.

Het idee van de bodem uit de kast zagen kan ook nog steeds. Het is dan alleen jammer dat je de boiler ziet...

Nogmaals bedankt voor de reacties
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
En past hij niet liggend?
 

Xr8

  • #10
Er zijn speciale sifons te verkrijgen ten behoeve van onderrijdbare wastafels (ergomed), ten behoeve van rolstoelgebruikers.

Deze sifons maken eerst een korte bocht naar achteren waarbij de sifon bijna tegen de muur komt.

Succes.
 

Ruz

  • #11
Dat idee van die sifons is super! Ga ik checken...

Als die boiler liggend zou kunnen dan zou mijn probleem opgelost zijn... weet iemand of dat kan? Het is een daalderop 10 L (ik zal de site even checken)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #12
Ja hoor kan ook liggend.
 

Ruz

  • #13
Vandaar de platte achterkant!

Thanks goeie tip, ga ik proberen...

Nog 1 klein (nou) dingetje... Ik heb op de betreffende locatie geen aarde (elektriciteit). Ik dacht er zelf aan om de waterleiding als aarde te gebruiken.

a) is dit verstandig (of moet ik echt de vloer in de gang openbreken)?
b) kan ik meten of de waterleiding daadwerkelijk geaard is?
c) moet ik hiervoor een nieuwe thread starten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Een badsifon zou ook passen, die heeft echt weinig ruimte nodig.

U mag de aarding niet via de waterleiding laten lopen.

Wilt u nadere info hierover dan graag een nieuw onderwerp openen in de elektra rubriek, daar zitten de echte specialisten op dit gebied.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #15
Ook aan het plaatsen van een overstortventiel (inlaat combinatie) gedacht? Deze moet ook op het riool lozen. Of anders zoals eerder gesuggereerd een lage druk mengkraan met drie aansluitingen plaatsen.
 

Ruz

  • #16
Hallo Sxnder,

De inlaatcombinatie heb ik ook uit de gesloopte keuken weten te redden. Zo'n nieuw setje kost aardig wat euri's dus ik ben blij dat ik hem bewaard had.

Ik begin overigens steeds meer te denken aan het openbreken van de zoldervloer om een aftakking op de warm-waterleiding te leggen vanaf de cv. Als dan toch de boel open moet, omdat ik met aarde aan de gang moet, dan leg ik liever wat extra koper door het huis (meer mijn cup-of-tea). Het is namelijk een oud huis en aarde op de betreffende plek krijg wordt echt lastig.

Bedankt voor de tips
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu