Click PVC + vloerverwarming

HenkDeLuxe

  • #1
Beste klussers,

Na het aanbrengen van vloerverwarming (infrezen in dekvloer, afsmeren en egaliseren), is het de bedoeling click-PVC te leggen (niet verlijmd). Het aanleggen van vloerverwarming is later ontstaan vanwege diverse redenen. Zonder merken te noemen zou ik graag weten of het product dat reeds gekocht is, geschikt is voor vloerverwarming.

De vraag is ontstaan door de onderstaande informatie:

Site bouwmarkt:

Met het *** *** kunststof vloer Rock 2.07m² creëer je een sfeervolle omgeving. Het Rock decor en de voelbare houtstructuur geven dit vloerdeel een stijlvol karakter. Door een handig clicksysteem en flexibel materiaal sluiten de stroken naadloos op elkaar aan. Het Rock decor is met uiteenlopende woonstijlen te combineren. De *** kunststof vloer Rock 2.07m² wordt bovendien geleverd met maar liefst 15 jaar garantie, dus je hebt er met zekerheid lang plezier van. In andere woorden, het *** kunststof vloerdeel click rock is een prachtige investering in je interieur. Let op: de vloertemperatuur mag na het leggen niet hoger dan 28°C worden. Gebruik *** daarom niet in combinatie met direct zonlicht...

Site leverancier:

*** *** is een kwalitatief hoogwaardige vinylvloer, gemakkelijk in elkaar te klikken.

Het resultaat is een verbluffend mooie vloer die sterk is, makkelijk in onderhoud en ook een lange levensduur heeft. De vloeren hebben een hoog geluiddempend vermogen, voelen zacht en warm aan en zijn geschikt voor vloerverwarming. De vloeren uit de *** *** serie zijn uitermate geschikt voor de intensief belopen ruimtes en doorzonwoningen. De vloeren zijn dankzij de click verbinding net zo eenvoudig te leggen als laminaat.


De vloerverwarming is als hoofdverwarming bedoeld. Of is dit gewoon prima te combineren omdat de vloer nooit warmer wordt dan 28 graden?

Graag jullie visie hierop!

HDL
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Waar komt die 28 graden vandaan? Ik zou de leverancier bellen en dit navragen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Dus na een beetje zomer (waarbij het in huis echt wel warmer wordt dan 28 graden) kun je de vloer weggooien? Vreemd verhaal als je het mij vraagt.
 

HenkDeLuxe

  • #4
28 graden staat op de site van de bouwmarkt. Ik vind het ook een vreemde waarde voor een vloer. Een kopje thee laten vallen is dan ook ineens een probleem?!

De leverancier noemt de 28 graden niet en noemt de vloer geschikt voor vloerverwarming.

Hoe warm wordt de vloer bij gebruik van vloerverwarming? Als de aanvoer van de vloerverwarming geregeld wordt op max 28 graden bij de verdeler en dat zorgt voor een aangename temperatuur in huis dan is het natuurlijk ook goed.
 

Marcn88

  • #5
De aanvoertemperatuur is iets anders dan de vloer temperatuur op een vloer van 40 graden loop je niet prettig zonder schoenen :mrgreen:
 

HenkDeLuxe

  • #6
*** Click System is een vinyl vloer met click systeem voor gebruik in verblijfsruimten in huis, die zwevend gelegd wordt en niet verlijmd hoeft te worden. Meet de lengte en breedte van de kamer. Beschikt de ruimte over een erker of uitbouw, meet die dan afzonderlijk op. Koop minimaal 10% meer dan nodig om snijfouten, snijafval of toekomstig gebruik af te dekken. *** is een vloerbedekking voor gebruik in verblijfsruimten in huis. De temperatuur van de ruimte mag niet onder de 10°C komen. De vloertemperatuur mag na het leggen niet hoger dan 28°C worden. Gebruik *** daarom niet in combinatie met direct zonlicht, zoals bijv. in serres. Langdurige, directe zonnestraling kan uw vloer beschadigen. De werking van een PVC vloer is groter als bij een houtenvloer. Wij adviseren dan ook altijd om de vloer te beschermen dmv een zonwering en vooral op plekken waarbij het vele glas als een vergrootglas kan werken op de vloer.

Vloerverwarming op waterbasis is geen probleem. Elektriche vloerverwarming raden wij af.
Dit is de reactie van de leverancier. Vooraf heb ik er nooit bij stil gestaan dat er geen zon op de vloer mag schijnen, ik vind dit ook een nogal vreemde eigenschap..

Het huis heeft een voor-/achtergevel op het oosten/westen met grote raampartijen. Is de waarschuwing van algemene aard of moet ik me nu zorgen gaan maken? Altijd de gordijnen dicht als de zon schijnt lijkt me ook niets.

Bij het gebruik van vloerverwarming, hoe warm wordt de vloer dan ongeveer voor een aangename huiskamer temperatuur? Dat dit lager is dan de instroomtemperatuur begrijp ik.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #7
@HenkDeLuxe: Dat is zeer interessante informatie!

Wij adviseren en installeren al vele jaren vloerverwarming en doen om die redenen nooit uitspraken over het materiaal wat over de vloerverwarming (welke vorm dan ook) gebruikt gaat worden.

Ik heb inmiddels wel geleerd om nooit uitspraken te doen over producten die je niet zelf verkoopt of ervaring mee hebt: laat dat maar over aan de experts op dat gebied (maar ik verneem nogal eens zeer vreemde uitspraken over "vloerverwarming", terwijl men daar zelf geen ervaring mee heeft, zeker op het gebied van droogbouw vloerverwarming)

Wat ik wel weer een "vreemd" standpunt vind, is dat men elektrische vloerverwarming afraadt.
De temperatuur (onder de vloer) bij elektrische vloerverwarming is ook zeer nauwkeurig te regelen, dus m.i. geen echt verschil met systemen op waterbasis.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Wat misschien een reden zou kunnen zijn dat PVC behoorlijk brandbaar is. Kunnen verwarmingsdraaden brand veroorzaken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Benader de leverancier, dan hebt u het uit de eerste hand.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #10
Wgb schreef:
Wat misschien een reden zou kunnen zijn dat PVC behoorlijk brandbaar is. Kunnen verwarmingsdraaden brand veroorzaken.
Hou eens op met dit soort onzin!!!
Weet waarover je praat of reageer anders niet!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Als dit werkelijk onzin is verwijder mijn bericht.
De tijd zal het leren.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #12
Ik lees op veel plekken dat de maximale temperatuur 27-28°C is voor vinyl (= PVC). o.a deze: De vloertemperatuur mag na het leggen niet hoger dan 28°C worden, omdat dit invloed heeft op de lijmlaag.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #13
@Rooster: ben het 100% met je eens.

We verkopen geen houten vloeren (dus geven ook geen bindend advies over dat soort vloeren), maar komen het ook vaak tegen.
Op diverse houten vloeren zit aan de onderkant een soort temperatuursticker, waaraan men kan zien of die maximaal toelaatbare temperatuurwaarde is overschreden (dan vervalt de garantie)

We adviseren dan ook om bij houten vloeren de temperatuur van het water, wat door de vloer circuleert, zeker niet hoger in te stellen dan ca 30 graden C.
Dat is ook geen probleem, omdat een vloer met vloerverwarming er onder, bij een temperatuur van meer dan ca 25 graden C niet prettig meer aanvoelt.
Het duurt alleen langer om alles op temperatuur te krijgen, vandaar ook het advies, om (zeker bij houten vloeren) de temperatuur zo min mogelijk te wijzigen en ook geen nachtverlaging toe te passen. ook om zo min mogelijk temperatuurverschillen in het hout de creëren.

Wanneer men, als gebruiker, daar anders over denkt heb je je in ieder geval ingedekt tegen claims m.b.t. een te hoge temperatuur onder een houten vloer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu