Cirkels snijden uit messing plaat 0,5mm

Lampje45

 • #21
De voorgestelde verstelbare zagen zijn echter niet geschikt om messing te bewerken, helaas.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #22
  Je hebt ze met verschillende soorten tanden . Zelfs met widia tanden om in steen te zagen. Komt ook wel door messing heen.
   
  • Like
  Waarderingen: stylish

  stylish

  • #23
  Eens met @Vonken_trekker ...
  Onzin, met snijolie zoals eerder vermeld, kom je ver. Juridische BS op en top. Degene die ik je presenteerde moet het kunnen. ok, misschien moet je de snijtanden wat vaker vervangen maar dan heb je al 50 lampen verkocht, haha. Geschikt voor RVS = geschikt voor messing, basta.
   

  Lampje45

  • #24
  stylish schreef:
  ik heb er geen ervaring mee wat jij wilt maar ik denk graag out-of-the-box. ......... Zelf denk ik dan bijvoorbeeld aan de kollomboormachine, Beetje olie erbij voor de koeling... Maar ik ben geen deskundige maar voor de lol zou ik dat eens proberen...
  stylish schreef:
  Onzin, met snijolie zoals eerder vermeld, kom je ver. Juridische BS op en top. Degene die ik je presenteerde moet het kunnen. ok, misschien moet je de snijtanden wat vaker vervangen maar dan heb je al 50 lampen verkocht, haha. Geschikt voor RVS = geschikt voor messing, basta.
  Voor een niet deskundige en iemand zonder ervaring blaas je toch wel heel erg hoog van de toren, zeker als je niet eens weet hoe je kolom boormachine schrijft. Dat is een boormachine op een kolom. Geschreven met één L en de term BASTA en ONZIN in een discussie vind ik wel erg storend. Zeker gezien de capaciteiten die je noemt.
  En olie er bij dat slaat werkelijk nergens op, want het moet snijolie zijn die specifieke eigenschappen heeft om het snijproces van beitels te verbeteren en niet alleen ter koeling, dan zou je beter water kunnen gebruiken.
   

  stylish

  • #25
  Wel, sorry voor mijn gebruikte woordkeuze en ook de paar grammatica foutjes, mijn waarde lampje. Maar zelf heb ik talloze keren ijzer, lood, koper, blik, aluminium gezaagd/geknipt/geslepen en met water krijg je toch verkleuring terwijl je dat met snijolie niet hebt. Natuurlijk doelde ik met 1e bericht op snijolie, geen slaolie, haha. In mijn laatste bericht heb ik het toch over snijolie!? Ik heb alleen nog nooit cirkels gezaagd uit messing (sowieso geen ervaring met messing) dus daarin ben ik niet kundig genoeg. Goed weekend, allen!
   
  Laatst bewerkt:

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #26
  waarom niet messing is niet al te hard?
  persoonlijk zou ik de circel boor maar met 1 van zijn 1 mesje gebruiken
  gewoon om dat het afstellen dan makkelijker is.
  er moet iets redelijks hards onder anders vervorm je dergelijke dunne onderdelen erg makkelijk
   
  • Like
  Waarderingen: stylish

  stylish

  • #27
  Goede tip van @Boertje125 : Er moet sowieso een harde ondergrond onder om de centreerboor "op te vangen" voordat er aan de cirkel begonnen wordt en bovendien staat de kolomboor er in totaliteit op. Ook al is 1 mesje er "nog niet" op het werkstuk en de andere(n) wel. Met een kolomboor hoeft dit geen probleem te zijn als het werkstuk niet verschuift. Een iets ruwere en harde ondergrond lijkt me wijs. Niet te ruw, anders krijg je krassen op je messing.
   

  Lampje45

  • #28
  Ik ben bang dat dit niet goed zal gaan, omdat messing een materiaal is wat je moet kennen om goed te kunnen bewerken. En daarbij, het is nog al dun.
  Want ergens zal er een punt komen waar een klein deel van het materiaal nog vast zit en de rest al los gesneden is en dat zal gaan "happen"

  Ik denk dat het maken van twee steun schijven van multiplex, die in diameter net iets kleiner zijn, dan de gewenste diameter, met in het center een bout met moer, een oplossing is.

  Het materiaal knip je dan met een knabbelschaar zo zuiver mogelijk in de cirkelvorm.
  En als je de boormachine in een klem kunt zetten of een kolomboormachine gebruikt. Kun je met een vijl de ronding zuiver krijgen.
  Waarbij je wel moet zorgen dat je een "leunspaan" maakt waar je vijl stabiel op moet kunnen rusten.
  Naar het idee van een houtdraaibank.
   

  De Bob

  • #29
  Niet zo moeilijk zoeken, Simpel laten water snijden.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  8
  11
  8
  3
  1
  4

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu